Alekszandr Ovecskin meze a legkelendőbb az NHL-ben

A 36 éves támadó 2004 óta játszik a Washington Capitals-ben.


A Washington Capitals orosz csatára, egyben csapatkapitánya, Alekszandr Ovecskin mezéből fogy a legtöbb az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A népszerűséget tükröző kelendőségi listán a második helyet a Pittsburgh Penguins kanadai támadója, Sidney Crosby foglalja el, a harmadikat pedig a Chicago Blackhawks kanadai kapusa, Marc-Andre Fleury.

Ebben a szezonban Ovecskin eddig 32 mérkőzést játszott a fővárosi együttesben, és 48 pontot szerzett úgy, hogy 22 gólt lőtt és 26 gólpasszt adott. Karrierje egészét tekintve jelenleg a negyedik helyen áll az NHL legeredményesebb játékosainak öröklistáján a bajnoki alapszakaszokban eddig ütött 752 góljával. Az eredményességi rangsort Wayne Gretzky vezeti 894 találattal, őt Gordie Howe (801) és Jaromír Jágr (766) követi.

A 36 éves Ovecskint 2004-ben szerezte meg a Capitals az újoncok börzéjén, és 2005 óta játszik a fővárosi klubban. Háromszor lett az alapszakasz legértékesebb játékosa, egyszeres pont- és kilencszeres gólkirály, háromszor nyerte el azt a trófeát, amely a játékosok szerint a szezon legjobb jégkorongozóját illeti meg, és egyszer érdemelte ki az alapszakasz legjobb góllövőjének járó díjat. 2018-ban Ovecskin Stanley Kupa-győztes lett a Washingtonnal. Az orosz válogatottal háromszor nyert világbajnokságot, emellett két ezüst- és négy bronzérme is van a vébékről.

Borítókép: Facebook.com/ Alekszandr Ovechkin 

Videók