Válogatott jégkorongozóval erősített a Hydro Fehérvár AV19

A magyar válogatott alapembere, Sebők Balázs hároméves szerződést kötött az osztrák jégkorongligában szereplő Hydro Fehérvár AV19 együttesével.


A székesfehérvári klub szerdai bejelentése szerint a 29 éves támadó legutóbb 2009-ben szerepelt Magyarországon, mivel a MAC Budapesttől 14 éves korában Finnországba került, ahol az előző idény végéig játszott, majd a legutóbbi szezonban a német élvonalbeli Iserlohn játékosa volt.

"Nem titok, hogy mindig is terveztem egyszer Székesfehérváron jégkorongozni, csupán idő kérdése volt, hogy ez mikor jön el. Konkrétan viszont az utóbbi két-három évben kezdett el megfogalmazódni a gondolat, mert nagyon szerettem volna már itthon játszani, illetve kifejezetten imponált az az út, amit a Hydro Fehérvár AV19 bejárt az utóbbi években" - mondta a klubhonlapon Sebők.

Kiemelte, örül, hogy egy olyan együtteshez térhet haza, aminek teljes mértékben reális célkitűzés lehet, hogy bajnoki címekért küzdhessen, így nemcsak a civil, de a szakmai háttér miatt is nagyon boldog, hogy Székesfehérváron kezdheti meg magyarországi profi karrierét. Sebők először 2014-ben lépett pályára felnőtt világbajnokságon, s most is tagja Don MacAdam divízió I/A-s vb-re készülő keretének.

(Borítókép: www.fehervarav19.hu)

Videók