Szétlövéses vereség az olaszoktól

A magyar jégkorong-válogatott szétlövésben 2-1-re kikapott az olasz csapattól a Tüskecsarnokban zajló Sárközy Tamás Emléktorna pénteki 2. fordulójában.


 Sárközy Tamás Emléktorna, 2. forduló:
Olaszország-Magyarország 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 0-0), szétlövés után
-----------------------------------------------------------------
gól: Salinitri (34.), illetve Páterka (5.)

A szövetségi kapitányként csütörtökön debütált Don MacAdam alaposan felforgatta csapatát az ukránokkal szembeni csütörtöki vereség után. Öt helyen is változott az összeállítás, ráadásul szinte senki sem játszott ugyanabban a támadósorban, illetve védőpárban, amelyben egy nappal korábban. A kapuban Bálizs Bence kezdett, ő csütörtökön Horváth Dominik cseréje volt.

Mindkét gárda nagy sebességgel kezdett, az 5. percben pedig Páterka Bence szerencsés góllal vezetést szerzett. A komoly iram mellett nem voltak veszélyes helyzetek, a vendégek két emberelőnyt is kihagytak.

A 2026-os téli olimpiára házigazdaként készülő olaszok alaposan megnyomták a második harmadot, és a 34. percben tudtak egyenlíteni. Előbb a felső lécen csattant a korong, majd egy keresztpasszból Philip Salinitri bombázott a takarás miatt semmit nem érzékelő Bálizs kapujába.

A fordulást követően kettős emberelőnybe kerültek a hazaiak, de kimaradt, ráadásul egyből jött az olasz fór. Mivel nem esett újabb gól, jött a hosszabbítás, majd a szétlövés, ebben csak Phil Pietroniro volt eredményes.

Ez a két csapat az április 28.-május 4. közötti bolzanói divízió I/A-világbajnokságon is találkozni fog.

Korábban:
Szlovénia-Ukrajna 5-4 (2-1, 1-2, 2-1)
Az állás: 1. Olaszország 5 pont, 2. Ukrajna 3 (9-9), 3. Szlovénia 3 (5-5), 4. Magyarország 1 (5-7)

Csütörtökön játszották:
Ukrajna-Magyarország 5-4
Olaszország-Szlovénia 1-0

A további program:
szombat:
Olaszország-Ukrajna 13.30
Magyarország-Szlovénia 17.00

Fotó: jegkorongszovetseg.hu

Videók