Sofron István egyelőre kivár, kicsit jobb ligában folytatná pályafutását

Osztrák ligában szereplő csapatnál, "Magyarországhoz közel, egy kicsit jobb ligában" szeretné folytatni jégkorongos pályafutását Sofron István, de ha ez nem jön össze neki, a Csíkszeredában játszik majd tovább.


A 35 éves játékos az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta, hogy - bár a "végén elhasalt" - jól teljesített a válogatott az elitvilágbajnokságon, és úgy érzi, neki is jól ment a játék. 

Az akkori kapitány, Kevin Constantine pedig, aki a Fehérvár AV19 vezetőedzője is volt, a nemzeti csapat összetartásán jelezte neki, hogy szeretné, ha visszatérne Székesfehérvárra. Időközben azonban az amerikai szakember távozott mindkét posztról.

Sofron elárulta, a Csíkszeredában eltöltött két év után jó lett volna az osztrák ligában szerepelni a Fehérvárral, de nem sikerült oda szerződnie.

"Azt a választ kaptam, hogy már megvan a csapat elég régóta, és tele vannak" - mondta Sofron, aki úgy fogalmazott, ez kicsit csalódás volt a számára, mert nagyon szeretett volna "hazamenni Fehérvárra", mivel ott lett felnőtt hokis.

Ezután kérte a menedzserét, hogy "itt közel, Európában, egy kicsivel jobb ligában" nézzen körül, vegye fel a kapcsolatot az osztrák ligában érdekelt csapatokkal és dobja be a nevét.

"Emiatt most egy-két hónapot kivárok. Ha nem jön össze, akkor a Csíkszereda tárt karokkal vár" - tette hozzá a válogatott hokis, aki addig egyedül készül az idényre.

A nemzeti csapatot illetően úgy fogalmazott, hogy "amíg a válogatott hív, addig menni kell".

"Amíg tudom segíteni a válogatottat, addig ott kell lenni, de eljön az idő, amikor át kell adni a stafétabotot" - jelentette ki.

Hozzátette, szerinte a válogatott gerince, kilenc-tíz játékos egy-két éven belül elköszön. Úgy vélekedett, érdemes lenne beszélni a szövetségben, mi ilyenkor a helyes lépés, "hogy ebből a magyar jégkorong ne szenvedjen kárt".

Borítókép: Samppa Toivonen/Apollo Photo/DeFodi Images via Getty Images

Videók