Nehéz mérkőzéssel kezd a BL-ben a Fehérvár AV19

Csütörtökön kezd a Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a legrangosabb európai sorozatban, a Bajnokok Ligájában, első ellenfele a végső győzelemre is esélyesnek tartott svájci Zürich Lions lesz.


 A fehérváriaknak a folytatásban sem lesz könnyebb dolguk, szombaton a címvédő svéd Rögle látogat az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. A rákövetkező héten a visszavágókat rendezik, míg harmadik ellenfelükkel, a lengyel bajnok GKS Katowicével októberben csapnak össze kétszer a Fejér megyeiek.

A Zürich és a Rögle keretében is hemzsegnek a volt vagy leendő NHL-esek. A svájci együttes játékosai összesen közel 1400 NHL-, 300 világbajnoki, 700 orosz liga- (KHL) és 1100 NHL-es tartalék-bajnoki (AHL) mérkőzés rutinjával lépnek jégre, míg a Röglében 11 olyan hokis van, aki NHL-es klub kötelékébe is tartozik, de még nem tette át székhelyét a tengerentúlra.

Kevin Constantine vezetőedző - akit időközben a magyar válogatott szövetségi kapitányának is kineveztek - nem tudja, milyen eredményekre lehet képes csapata a komoly riválisokkal szemben, de biztos benne, hogy rövid- és középtávon biztosan tudnak profitálni a nemzetközi szereplésből.

A főtábla 32 gárdáját nyolc csoportba sorolták, minden négyesből a két legjobb jut nyolcaddöntőbe.

A székesfehérvári együttes azzal biztosította helyét az elitsorozatban, hogy az osztrák ligában az alapszakaszban a harmadik helyen végzett, majd döntős is volt. A magyar klubok közül legutóbb a Dunaferr indult az akkori BEK-ben, még 1996/97-ben, azaz 25 év kihagyás után lesz újra magyar csapat a legrangosabb európai klubsorozatban.

Fotó: Stephan Woldron/SEPA.Media /Getty Images

Videók