Nehéz dolga lesz a Ferencvárosnak

Tíz csapat vág neki a jégkorong Erste Liga pénteken rajtoló küzdelmeinek.


Szeptember 13-án 18 órakor veszi kezdetét az Erste Liga első mérkőzése. A Ligának idén 10 résztvevője lesz, melyek közül sokan próbálhatnak jó eséllyel komoly kihívói lenni a 22 év után ismét bajnoki címet szerzett FTC-Telekomnak.

A szezon előtti sajtótázékoztatón az Erste Liga elnöke, Szabados Richárd elmondta, örül annak, hogy az Erste 3. éve főtámogatója a Ligának. Megemlítette, hogy a tavalyi évben több, mint 30 000-el emelkedett a nézőszám, de fontosnak tartja, hogy ezt tovább tudják fokozni. Emiatt három nagy fejlesztést vezetnek be.

A nézőszám növelése érdekében fontos, hogy a mérkőzések köré szórakoztató programokat építsenek, ezzel alternatívát adva a családoknak a hétvégi kikapcsolódáshoz. Nem csak a meccs köré épített programokkal, hanem a nézők igényeinek hatékonyabb kiszolgálásával is segítenék a nézettség emelkedését.


Szőke Álmos (balról) és Szabados Richárd szerint egyértelmű cél, hogy még több néző legyen a mérkőzéseken.

Fotó: Sport365/PatkósImre

A Liga szempontjából szintén kiemelkedő, hogy még erősebb üzleti szemléletet alakítsanak ki a csapatvezetőkben. Ehhez az induló egységek vezetőinek szakmai workshopokat szerveznek majd.

A játékosok motivációját pedig új díj bevezetésével tartanák fenn. A legsportszerűbb játékos és a legtehetségebb hokis a szezon végén most is 1 millió forintos díjazásban részesül. Ezen felül idén először az is pénzjutalomat kap, akinek az egész év folyamán legjobb a csapaton belüli hozzáállása.

Szőke Álmos a Liga alelnöke szintén megemlítette a nézőszám növelésének fontosságát. Hangsúlyozta, hogy bár idén a Vienna Capitals csapata nem játszik majd, ez azonban nem jelenti a bajnokság színvonalának csökkenését.


Az Erste Ligában 3 erdélyi és 7 magyar csapat lép pályára az új szezonban.

Fotó: Sport365/PatkósImre

A csapatok képviselői mind kiemelték, hogy idén nagyon erős lesz a mezőny így több együttes is jó eséllyel pályázik a bajnoki címre. Papp Gábor az FTC elnökségi tagja kijelentette, mindent megtesznek a címvédésért. A tavalyi másik döntős Csíkszeredánál ismét a végső összecsapást nevezték meg célként. Az elődöntőig jutó UTE-nél idén szeretnének még tovább jutni. Ehhez a teljes légiós kontingenst kicserélték. Az utolsó két mérkőzés alapján úgy tűnik a csere jól sikerült, és a csapat is összeérett.


Boros Dániel szerint minden mérkőzésen a maximumot hozzák majd az FTC-nél a címvédés érdekében.

Videó: Sport365

Az Erste Liga pénteken kezdődik, négy találkozóval: a címvédő FTC-Telekom a Gyergyói HK-val játszik, az UTE a Hokiklub Budapesttet fogadja míg a Fehérvári Titánok a Dunaújvárosi Acélbikákkal találkoznak. A Schiller-Vasas  a brassói Coronával  csap össze a nyitónapon. Az alapszakasz január 17-ig tart. Ez alatt a csapatok négyszer találkoznak egymással, minden együttes kétszer játszik otthon és kétszer idegenben. 

Borítókép: Facebook.com/Fradihoki

Videók