Megszólalt a magyar válogatott sikerkovács hokikapitánya

A magyar női jégkorong-válogatott megnyerte a pozsonyi tornát, Pat Cortina elárulta, mi működött jól.


Pat Cortina, a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya elégedett azzal, hogy csapata kétszer is hátrányból állt fel a szombaton befejeződött pozsonyi tornán, amelyet megnyert.

"A jó dolog az, hogy nem volt könnyű dolgunk. Remélem - és erről az edző stábbal meg kell győződnünk -, hogy megtanultuk a leckét. Nincs könnyű meccs nemzetközi szinten, nem számít, hogy ki az ellenfél." - nyilatkozott Pat Cortina a szövetség honlapján.

Hozzátette, az emberelőny jól működött az egész tornán, ezzel elégedett. Emellett kiemelte, hogy mindenkinek lehetőséget tudtak adni, mert "a fejlesztés is fontos feladatunk, a jövőnek is dolgozunk".

"Talán még nem mindenben állnak készen, de számukra is jó tapasztalatszerzés volt ez a torna. A felnőttválogatottban más szerepet töltenek még be, mint az U18-asoknál vagy a klubcsapatban, de bátran játszottak, taktikailag intelligensek, érettek. Kellemes meglepetést okoztak." - fogalmazott a fiatal játékosokról.

Hangsúlyozta, a folytatásban a legfontosabb, hogy a játékosok "egészségesek és fókuszáltak maradjanak".

"A klubcsapatoknak most következik a szezon legfontosabb része, hiszen lassan kezdődik a playoff minden ligában. Azt kívánjuk a játékosainknak, hogy sikeresek legyen és ugyanúgy hajtsanak, ahogy a válogatottban. Április elején találkozunk legközelebb az edzőtáborban, azt remélem, hogy jó állapotban, felkészülten és egészségesen tudják elkezdeni majd a munkát a lányok." - mondta a kapitány.

A válogatott az áprilisi divízió I/A-világbajnokságra készül.

Borítókép: MTI

Videók