Korábbi cseh válogatottal erősített a Ferencváros

Vladimír Roth korábbi cseh válogatott jégkorongozóval erősített az Erste Ligában szereplő, magyar bajnok FTC-Telekom csapata.


 A magyar bajnoki címet sorozatban ötször elhódító klub szerdán a honlapján jelentette be, hogy miután hét játékos távozott, négy érkezett, héttel pedig szerződéshosszabbításra került sor, leigazolta a 33 éves hátvédet.

Roth a HC Slovan Ustecti Lvi csapatánál kezdett jégkorongozni, majd a Slavia Prahához igazolt, ezt követően két szezon erejéig a London Knights együttesénél légióskodott a kanadai juniorligában. A 2009/10-es kiírásban visszatért a Slavia Parahához, amellyel a Cseh Extraliga harmadik helyéig menetelt, majd 2010-ben bemutatkozott a felnőttek között a cseh válogatottban. Kölcsönszerződései után nem hosszabbított a prágai együttessel és a Trinechez igazolt, amelynél 2013-ban 11 góllal és 29 ponttal a liga legeredményesebb hátvédje lett, majd a következő szezonban Extraliga-ezüstöt ünnepelhetett.

Rövid ideig szerepelt a KHL-ben, a Szibir Novoszibirszk játékosaként, majd visszatért a Trinechez, amely éppen Roth találatával nyerte meg az Extraligát. Az utóbbi három évben hat klubnál is megfordult, és ismét a Trinec színeiben szerzett bajnoki címet a cseh élvonalban.

Vladimír Roth érkezésével 21 fős az FTC-Telekom 2023/24-es idényre készülő kerete.

Fotó: RvS.Media/Robert Hradil/Getty Images

Videók