Kikapott a finnektől a magyar válogatott

A finnek magabiztosan menetelnek.


A magyar női jégkorong-válogatott 5-0-ra kikapott az esélyesebb finn csapattól a bramptoni női jégkorong-világbajnokságon hétfőn, így kedden a németek elleni találkozón harcolhatja ki a bennmaradást az elitben.

Eredmény:
B csoport:

Finnország-Magyarország 5-0 (1-0, 3-0, 1-0)

Pat Cortina szövetségi kapitány alakulata előbb legyőzte a feljutó franciákat, majd kikapott a svédektől. A finnek ezzel szemben magabiztosan menetelnek, és már biztosították helyüket a negyeddöntőben. Mayer Fruzsina térdsérülés, Szamosfalvi Petra pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára. Komoly mezőnyfölényben voltak az északiak, és a 12. percben egy takarásból leadott távoli lövéssel szereztek vezetést. A második harmad finn góllal indult, megint távolról született a találat. Amikor rendezte sorait a magyar válogatott és emberelőnybe került, volt esély a szépítésre, egy bizonytalankodás miatt azonban a finnek majdnem növelték a különbséget, de a kapuvas besegített. Azonos létszámban az északiak akarata érvényesült, emberelőnyük alatt előbb kapuvasat lőttek, majd közelről nem hibáztak. A közép bedobás után hat másodperccel megint Németh Anikó kapujába került a pakk, a kontrából kötény gólt lőtt Emilia Vesa.

A záró játékrészben változatlanul nyomott a rivális, ismét volt két kapuvasat érő lövése, majd Garát-Gasparics Fanni hagyott ki egy szólót. Az utolsó kilenc percre Németh Anikó helyett a debreceni Révész Zsuzsa állt be a kapuba, őt 13 másodperccel a vége előtt avatták fel, távolról, takarásból. A vereség azt jelenti, hogy a magyar válogatott akkor maradhat benn biztosan a top10-es elitben, ha kedden - papírforma svéd-győzelem esetén - a németeket legalább hat lőtt góllal minimum négy találat különbséggel legyőzi, de az 5-0-s siker is negyeddöntőt ér.

Az állás: 1. (és már negyeddöntős) Finnország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Németország 6/3, 3. Svédország 3/3 (10-12), 4. Magyarország 3/3 (6-13), 5. Franciaország 0/3

A csoport első három helyezettje negyeddöntőbe jut, az utolsó két helyezett kiesik a divízió I/A-ba.

Borítókép: jegkorongszovetseg.hu

Videók