Kiderült, hova szállították a pénteken megsérült jégkorongozót

Salló Alpár Nagy Gergővel ütközött.


Vasárnap átszállították az idegsebészeti részlegre Salló Alpárt, az SC Csíkszereda jégkorongozóját, aki pénteken szenvedett súlyos sérülést az FTC-Telekom elleni Erste Liga döntő első mérkőzésén.

A Nagy Gergővel történt ütközés során Sallónak leesett a fejvédője, és enélkül, tarkóval csapódott a jégbe. Hordágyon vitték le, majd életveszélyes állapotban kórházba szállították.

Az SC Csíkszereda még szombaton arról számolt be, hogy az akkor hajnalban elvégzett kontroll computer tomográfiás felvétel szerint a potenciálisan veszélyes agyödéma (agyduzzanat) jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt.

A beteg állapota kielégítő, lehet vele kommunikálni. Az intenzív terápiás osztályon kezelik tovább, a kezelőorvosok tartják a kapcsolatot a családdal. A hátvéd állapota a szombatihoz képest változatlan, és így szállították át az idegsebészeti részlegre.

Az Erste Liga fegyelmi bizottsága sérülést okozó palánkra lökés miatt három mérkőzésről tiltotta el Nagy Gergőt, aki eddig ebből egy találkozót hagyott ki.

A pénteki, csíkszeredai összecsapást 5-1-re a Ferencváros nyerte, a második, szombati ütközetet 3-2-re a székely csapat nyerte, így 1-1-re áll az egyik fél negyedik sikerét tartó párharc, amely kedden és szerdán a
Tüskecsarnokban folytatódik.

Borítókép: Facebook.com/ Sallo Alpar 

Videók