Kezdődik a világbajnoki főpróba

Négy mérkőzést játszik a héten a férfi felnőtt jégkorong-válogatott, amely 31 fős fiatal kerettel készül az EIHC-tornára.


A felkészülés jegyében december 10-14. között a budapesti Hat Nemzet Torna keretében négy mérkőzést játszik a magyar férfi hokiválogatott.

Ez egyben erőpróba a februári olimpiai selejtezőkre és a jövő évi világbajnokságra. Összesen két kapus, tíz hátvéd és 19 csatár kapott meghívót. A keretből 14-en voltak ott a novemberi, gdanski tornagyőztes csapatban. Négy új névvel is megismerkedhetünk: Bukor Rajmund, Pápa Márton, Szabad Kevin és Madácsi Benedek ugyanis még nem szerepelt korábban a nemzeti együttesben.

„Úgy gondolom, hogy ez még egy elég kísérleti keret, és a világbajnokságig elég sok minden fog még történni. Ott is éppen az aktuális forma fog dönteni, ez egy nagyszerű lehetőség most a fiataloknak, hogy megmutathassák magukat az edzőknek” – mondta Kiss Patrik válogatott játékos.

A februárban élete első válogatott mérkőzésén gólt szerző 21 éves csatár szerint a rutinosabb tagok rengeteget segítenek a fiataloknak:

„Mivel csak egy hetünk van így együtt, és nem is nagyon lesz sok edzésünk. Az idősebbek, rutinosabbak próbálnak a lehető legtöbbet segíteni a fiataloknak. Rengeteg tanácsot kapunk, és emellett sok videós anyagot nézünk. Azt gondolom, hogy meg van az egyensúly a csapatban és szerintem egy jó brigád állt most itt össze.”

Ezt követően arról beszélt, hogy természetesen minden találkozón nyerni szeretnének, de ettől függetlenül nem szabad elfelejteniük, hogy ez egy újabb lépcsőfok a világbajnokság felé.

A válogatott kedden Dél-Koreával találkozik, ennek eredménye nem számít bele a torna alakulásába. Csütörtökön este Japán, pénteken pedig Franciaország lesz az ellenfél, és szombaton tartják a helyosztókat.

Borítókép: Sport365/Nagy Gyula

Videók