Jó ómen volt az Alba Aréna

A pénteki avató meccs után másodszor is jégre lépett a férfi jégkorong-válogatott Norvégia ellen Székesfehérváron


 A vadonatúj Alba Arénában pénteken és szombaton is telt ház, közel 6000 néző várta az összecsapást. Don MacAdam szövetségi kapitány csapata a csarnokavatón 2-1-re verte riválisát.

Ezúttal nem a Norvégiában légiós Bálizs Bence, hanem a fehérvári Horváth Dominik volt a kapus. Jó iramban kezdtek a hazaiak, a 9. percben Papp Kristóf remekül tört be az üres területre, és higgadtan a kapuba lőtt, akárcsak egy nappal korábban. Negyed óra sem telt el, amikor egy kontra végén keresztmozgás után Sofron István talált be. A vendégek csak kapuvasig és emberelőnyig jutottak.

A folytatásban is zártan védekezett a hazai csapat és Horváth Dominik is kitűnően teljesített, majd a 35. percben Nagy Krisztián egy kapu előtti kavarodást zárt le góllal. A játékvezetők a videóbíró alapján nem láttak kapusakadályozást. Közvetlenül a szünet előtt a hazai hálóőr védett ziccert botoskesztyűvel.

A záró harmadot megnyomták a vendégek. Előbb Tobias Larsen szépített távolról, takarásból leadott lövéssel, aztán a hajrában Thomas Berg-Paulsen kipattanóból ütött góljával még közelebb férkőzött a norvég együttes, de a végén lehozott kapus mellett sem tudott egyenlíteni.

A magyarok kedden Meranóban játsszák utolsó felkészülési találkozójukat az olaszokkal. A bolzanói divízió I/A-vb jövő vasárnap kezdődik. A MacAdam-csapat sorrenden a japán, a dél-koreai, a romániai, a házigazda olasz, valamint a szlovén együttessel mérkőzik. Az első két helyezett jut fel a 16-os elitbe, az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Férfi felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Norvégia 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)

gól: Papp (9.), Sofron (15.), Nagy K. (35.), illetve Larsen (44.), Berg-Paulsen (57.)

(Fotó: facebook/MJSZ)

Videók