Jégkorong: világsztárokkal érkezik a kanadai válogatott Budapestre

Aktuális világbajnokként érkezik Budapestre a sportág legeredményesebb válogatottja. Kanada a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzését a magyar válogatottal vívja május 7-én az MVM Dome-ban.


A magyar jégkorongsportág történelmi pillanatokat élhetett át 2023. május 9-én, hiszen minden idők legnézettebb hazai mérkőzésének adott otthont az MVM Dome. Az A csoportos világbajnokságra készülő kanadai és a magyar válogatott találkozóját hivatalosan 14 756-an tekintették meg a helyszínen, és ez a szám most akár meg is dőlhet.

Kanada NHL-es klasszisokkal érkezik Budapestre, hogy a csehországi világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzését a magyar válogatottal játssza május 7-én.

A mieink addigra már megjárják a bolzanói divízió 1/A-s világbajnokságot, de óriási lehetőséghez jutnak, hogy a sportág legjobbjai ellen fejezhetik be a szezont. A kanadai szövetség és a játékosok is elismerősen szóltak a tavalyi eseményről, remekül érezték magukat, és persze elvarázsolta őket a magyar közönség hokiszeretete – ezt most újra átélhetik.

(Fotó: MTI/ Illyés Tibor)

Videók