Jégkorong VB: Szuper szereplése kérdéses, Hetényié biztos

Kevesebb mint egy hónappal divízió I/A-csoportos világbajnokság előtt, még nem lehet tudni, hogy ki védheti a magyar válogatott kapuját. Imre Lajos, a válogatott csapatvezetője elmondta, hogy Hetényi Zoltán hazatér, míg Szuper Levente játéka egyelőre kérdéses.


Palkovics Krisztián biztosan nem lesz ott az áprilisi ljubljanai divízió I/A-csoportos világbajnokságon. Tokaji Viktor rehabilitációja jól halad, így ő minden bizonnyal ott lehet a VB-én, de ki fogja védeni a magyar válogatott kapuját? A kérdésre egyelőre nem kapjuk meg a választ, ugyanis a válogatott két első számú kapusa Szuper Levente és Hetényi Zoltán is a rájátszásban harcol csapatával.

Szuper érkezése csapata elődöntőbe jutásával bizonytalanná vált. A kazah Arystan Temirtau a HK Astana legyőzésével bejutott a Vyschaya Liga elődöntőjébe, ahol a Beybarys Atyrauval találkozik, majd. A párharc március 23-án veszi kezdetét. Érdekesség, hogy Szuper tavaly a CHL rájátszása ellenére is hazajött, ám egy évvel korábban a DEL-ből (német első osztály) nem tudta ugyanezt megtenni.

Hetényi Zoltán csapata a finn Jokerit is bejutott a rájátszásba. Az SM-liiga hatodik helyén végzett csapat a HIFK-kel csütörtökön kezdi négy győzelemig tartó párharcát. Imre Lajos, a válogatott csapatvezetője elmondta, hogy Hetényi április 10-étől a magyar válogatott rendelkezésére áll.

Videók