Jégkorong ob I, döntő – A Fehérvár a másodikat is behúzta

A mérkőzés előtt a hazai és a vendégszurkolók mécseseket gyújtottak a két évvel ezelőtt elhunyt ifj. Ocskay Gábor emlékére a válogatott játékosról elnevezett csarnok előtt álló kopjafánál.


A Volánban több változás is történt az első meccshez képest: például nem az első meccsen szereplő Hetényi, hanem Bálizs kezdett a kapuban, előbbit nem is nevezték az összecsapásra. Ezenkívül a légiósok között is változtatott Kevin Primeau vezetőedző. A vendégeknél nem volt számottevő változás.

Most a Dunaújváros nem tudott úgy nekiugrani riválisának, mint tette ezt kedden. A meccs elején még sikerült kivédekezni egy emberhátrányt az újvárosiaknak, ám a szünet előtt végül Vas bevette a remeklő Sevela kapuját.

A folytatásban gyorsan egyenlített a Dab, ám Lencsést kiállították, és az emberelőnyt a hazaiak elsőszámú támadósora gólra váltotta. A második pihenő előtt is villant a Volán Mihály révén.

A záró játékrészben Sevela helyett Becze állt be a vendégek kapujába, majd két védőjének kiállítása miatt dupla emberhátrányba került Volán gólt kapott. Így ismét nyílt lett a meccs, ám Holéczy – egy újabb hokis, aki az előző napon pihenhetett -, valamint Palkovics végleg eldöntötte a csatát.
A harmadik találkozót pénteken 18 órakor vívják Dunaújvárosban.

Sapa Fehérvár AV19 - DAB.Docler 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)
Székesfehérvár, 2600 néző, vezette: Gebei, Kincses, Kovács, Nagy.
Gólszerző: Vas M. (1–0, Ladányi, Tokaji, 17:29), Varga M. (1–1, Metcalfe, 23:11), Sofron I. (2–1, Ladányi, Vas M., 24:46 - ee.), Mihály Á. (3–1, Johansson, Palkovics, 40.), Azari (3–2, Galanisz, 44:33 - kettős ee.), Holéczy (4–2, 51:41), Palkovics (5–2, Holéczy, 57:20)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2-0-a Fehérvár javára.

MTI

 

Videók