Így várja a magyar jégkorong-válogatott a vb-t - nyilatkozatok

Hétfőn kezdődik a világbajnokság.


Majoross Gergely szerint a magyar jégkorong-válogatott tagjai felkészülten várják a hétfőn kezdődő nurszultani divízió I/A világbajnokságot. Majoross - aki Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány kórházi kezelése miatt irányítja az együttest - a vb előtti utolsó edzést követően az MTI-nek kiemelte: komoly kihívás számára a feladat, hiszen sok mindennel nem kellett foglalkoznia az elmúlt években, amikor másodedzőként öt vb-n is segítette a nemzeti csapatot.

    
Elmondta: jó, hogy már szerdán kiutaztak Kazahsztánba, hiszen így az időeltolódást és több más körülményt is sikerült megszokniuk a játékosoknak, míg neki a stábbal együtt lehetősége volt megtervezni a felkészülés hajráját.
    
Az edző elárulta, nem megoldható, hogy folyamatos kapcsolatban legyen Tolvanennel, viszont sokat jelent számára, hogy bármikor fordulhat hozzá segítségért.
    
A vasárnap kora délutáni edzésen magas intenzitású, általános gyakorlatokat végzett a csapat, és majd az esti videoelemzés során hangol kifejezetten hétfőre, amikor a Koreai Köztársaság ellen kezdi meg szereplését a tornán.
    

"Nagyon tetszik amit a mai edzésen láttam." Mindenkin látszott, hogy nagyon várja a holnapi kezdést - fogalmazott Majoross.
    
Jim Paek, a dél-koreaiak szakvezetője a közmédiának adott interjúban elmondta: jól sikerült a felkészülésük, s készen állnak a magyar idő szerint 8.30-kor kezdődő nyitómérkőzésre.
    
"Amióta szövetségi kapitány vagyok, a magyarok évről-évre jobbak. A klubcsapataik erősebb ligákban is szerepelnek, ez még jobbá és versenyképesebbé teszik a magyar játékosokat" - fogalmazott Paek, aki 1991-ben és 1992-ben Stanley Kupát nyert a Pittsburgh Penguinsszel.
    
Nagy Gergő, a Ferencváros csapatkapitánya az MTI-nek kiemelte, a jól sikerült idény - az Erste Liga megnyerése - után pozitívan tekint a világbajnokságra is. Leszögezte, jó a hangulat a csapatnál, régóta ismerik egymást, s bizakodóan tekintenek a torna elé. A tréningről azt mondta, saját játékuk finomhangolásán volt a hangsúly.
    
"A dél-koreai válogatott nagyon gyors és agresszív, jól korcsolyáznak a játékosok. Küzdeni tudásban föléjük kell kerekednünk, jobban akarni a győzelmet, és akkor boldogok leszünk a meccs után" - tekintett előre.
    
"Feldobja az embert, hogy ilyen közegben léphet jégre. Csak meg kell nézni ezt a jégcsarnokot, s még több kedve lesz játszani az embernek" - fogalmazott az impozáns Barisz Arénáról.
    
A csarnokban biztosan érkezik bíztatás a nézőtérről, hiszen vasárnap reggelre már mintegy hatvan magyar szurkoló utazott a kazah fővárosba, a többi között a MAC Újbuda, a Fehérvár AV19, az Újpest és a Csíkszereda drukkerei, sőt a Szobi Szúnyogok amatőr együttes játékosai is. Várhatóan akár háromszázan is támogathatják a helyszínen a válogatottat, amely a nyitónap után sorrendben a fehérorosz, a litván és a szlovén együttessel mérkőzik, s végül a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.
 
 

Videók