ICE HL: Két hazai mérkőzéssel kezdi a Fehérvár AV19 a negyeddöntőt

Március 3-án és 4-én az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban fogadja a Fehérvár AV19 a HC Pustertal Wölfét az osztrák jégkorongliga rájátszásában.


Vége a várakozásnak, vasárnap megkezdi szereplését jégre lép a Hydro Fehérvár AV19 csapata az osztrák jégkoronglia (ICE HL) rájátszásában. A magyar együttes az alapszakaszt a második helyen zárta, így ellenfelet választhatott magának a negyeddöntőre, így került a csapat útjába a HC Pustertal Wölfe, amelyet a legutóbbi 10 egymás elleni mérkőzésből 7-szer megvert a Fehérvár, az idei alapszakaszban játszott négy találkozót pedig egyaránt (2–0, 3–2, 5–2, 5–3) megnyerte ellene. 

A párharc az egyik fél négy győzelméig tart, a párosítás azonban a korábbiakkal ellentétben nem felváltva hazai és vendég mérkőzés lesz, hanem az első két mérkőzés Székesfehérváron, Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban lesz, a második kettő pedig Olaszországban, Bruneck városában lesz – ezzel is segítve, hogy a csapatok ne utazzanak folyamatosan össze-vissza, hanem könnyebben, költséghatékonyabban tudhassák le a párharcot.

Az mérkőzés sok szempontból különleges lesz. Ebben az idényben lehet utoljára a Fehérvár AV19-nek az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban szurkolni, a csapat ugyanis a következő idénytől már a 6000 fő befogadására képes Alba Arénában játssza a hazai mérkőzéseit. Ami pedig az ellenfelet illeti, játékosai közül a negyeddöntőbe jutásért vívott rájátszást eldöntő Rick Schofieldre kell talán a leginkább figyelni. Schofield a mezőnyből 21.8%-os hatékonysággal lő, azaz lövései valamivel több mint ötödéből lesz gól. Ennél jobb arányt a két csapat keretét vizsgálva csak Magosi Bálint tud felmutatni, akinek a hatékonysága 23.6%-os. Remélhetőleg a Pustertal elleni negyeddöntőben csak javítani tud ezen.

A negyeddöntő menetrendje:

március 3. Hydro Fehérvár AV19 – HC Pustertal Wölfe 17:30
március 4. Hydro Fehérvár AV19 – HC Pustertal Wölfe 19:15
március 7. HC Pustertal Wölfe – Hydro Fehérvár AV19 19:45
március 8. HC Pustertal Wölfe – Hydro Fehérvár AV19 19:45
március 11. (ha kell) Hydro Fehérvár AV19 – HC Pustertal Wölfe 19:15
március 13. (ha kell) HC Pustertal Wölfe – Hydro Fehérvár AV19 19:45
március 16. (ha kell) Hydro Fehérvár AV19 – HC Pustertal Wölfe 17:30

Fotó: Hydro Fehérvár AV19 facebook oldala

Videók