Hosszabbításban győztük le a Japánokat

Szoros meccs volt.


Férfiválogatottunk a japánok ellen kezdték meg szereplésüket a Sárközy Tamás Emléktornán. Kevin Constantine bemutatkozó mérkőzésén a mieink hosszabbításban nyertek.

Ambrus Gergő személyében újoncot avatott a magyar válogatott, amely már a meccs elején emberelőnybe került, de ezt a lehetőséget nem sikerült gólra váltania. Bár a japánok alig tudtak átjönni a harmadunkba, a 12. percben, egy nagyon jól megjátszott fórból megszerezték az előnyt (0–1). Ez talán némileg fel is rázta őket, nagyobb elánnal támadták a kapunkat, ám a harmad végére ismét az ő térfelükön zajlott a játék, de hiába a helyzetek, s az emberelőny, az eredmény nem változott a szünetig.

A második harmadot két emberelőnnyel kezdtük, de mindkettő kimaradt, ráadásul utóbbi során Sofron István megsérült. Ez azonban szerencsére nem bizonyult súlyosnak, csatárunk néhány cserével később visszatért, s a 28. percben lőtt is egyet messziről. A kapusról kipattanó korong épp Nagy Gergő elé pottyant, ő pedig közelről bevágta (1–1). Öt perccel később jött a második magyar találat: Nagy Krisztián passzolt a kapu mögül középre, a japán védő nem tudott tisztázni, a berobbanó Kiss Dániel ezt kihasználva a kapus válla fölött a hálóba lőtte a korongot (2–1).

A japánok megnyomták a harmadik harmad elejét, Rajnának kellett is nagyot védenie az emberelőnyük alatt. Az 54. percben már ő sem tudott segíteni: a japánok korongot szereztek a harmadjukban, felhozták a jobb szélen, majd egy keresztpassz után Osawa Yuto belőtte balról (2–2). Két és fél perccel a vége előtt ismét a japánok veszélyeztettek egy kontrából, Rajna mentett, majd nem sokkal később egy középtávolit is hatástalanított.

Miután a rendes játékidő döntetlennel zárult, jött a hosszabbítás, amelyben Nagy Gergő emberelőnyös góljával 3–2-re nyert a magyar válogatott.

Borítókép és forrás: jegkorongszovetseg.hu

Videók