Háromgólos hátrányból is a Brassóé lett a döntő első mérkőzése!

A vendég brassói Corona a 11. percben már háromgólos hátrányban volt, mégis 5-3-ra legyőzte az alapszakaszelső Ferencvárost a jégkorong Erste Liga döntőjének első, pénteki mérkőzésén.


A döntőbe az alapszakasz első és második helyezettje került, a magyar bajnok FTC élvezi a hazai pálya előnyét, azaz az első két összecsapást, valamint az esetleges hetediket is otthon játszhatja.

Nagy védelmi hiba után gyorsan, a 40. másodpercben vezetést szerzett a Ferencváros, a brassói kapus, Alex Dubeau először óriási védett, majd a visszahulló korongot Aku Kestilä a levegőből megcsapva, bravúrral ütötte a kapuba. A 6. percben nőtt a különbség, a hátsó plexiről visszavágódó pakkot Nolan LaPorte ütötte kapuba. Megroggyant a Brassó, Dubeau kapus szabálytalansága miatt - lepkéskesztyűvel arcon végta Nagy Gergőt - emberelőnyben Adam Brady nem hibázott, és még csak az első harmad derekánál járt a mérkőzés. Kestilä ekkor már három pontot gyűjtött.

A második játékrész váratlan vendéggóllal indult, a 32. másodpercben Jared van Wormer emberelőnyös lövése csúszott át a térdelő Arany Gergely csípőjénél. Felpörgött az erdélyi alakulat, Judd Blakwater pedig szép csel után a jobb felső sarokba emelt. Majd még a szünet előtt Albert Zagidullinról feledkeztek meg a védők, ő pedig kapáslövéssel egyenlített.

A záró harmadban, az 54. percben ismét létszámfölénybe kerültek a vendégek. Philippe Cornet keresztpassza elakadt, ez becsapta a védőket és Aranyt is, a légiós csatár pedig könnyedén a léc alá emelt. A hajrában üres kapus góllal Radim Valchar állította be a végeredményt.

Döntő, 1. mérkőzés:

FTC-Telekom - Corona Brasov (romániai) 3-5 (3-0, 0-3, 0-2)
----------------------------------------------------------
Gólszerzők: Kestilä (1.), LaPorte (6.), Brady (11.), illetve van Wormer (21.), Blackwater (27.), Zagidullin (36.), Cornet (54.), Valchar (60.)

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc 2. felvonását szombaton rendezik, ugyancsak a Tüskecsarnokban.

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Videók