Három újonc a női jégkorong-válogatott keretében

A jövő héten az osztrákok ellen két felkészülési mérkőzést játszik a magyar válogatott.


Három újoncot hívott meg a keretébe Pat Cortina, a jövő héten az osztrákok ellen két felkészülési mérkőzést játszó magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

A kanadai szakember csütörtökön hirdette ki a 24 nevet tartalmazó listáját. A meghívottak közül 16-an játszottak a legutóbbi A csoportos vb-n, Chlepkó Zsófia, Kárpáti Karina és Simon Viktória ugyanakkor még nem volt válogatott.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a keret a jövő héten két napot Magyarországon készül, majd csütörtökön utazik el Villachba, ahol pénteken és szombaton lép jégre a házigazdák ellen. Az osztrák együttes az áprilisi vb-n is ellenfél lesz.

A magyar keret:
kapusok: Németh Anikó (Björklöven, svéd), Révész Zsuzsa (MAC Budapest)
hátvédek: Balog Gréta (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (BJA), Faggyas Lilla (BJA), Kiss-Simon Franciska (HKB), Koncz Boglárka (HKB), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, svéd)
csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Garát-Gasparics Fanni (Brynäs, svéd), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Mozolai Berta (Stanstead, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Simon Viktória (MAC Budapest), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Torontáli Anna (BJA), Hayley Williams (HKB)

Borítókép: jegkorongszovetseg.hu

Videók