A Magyar Jégkorong Szövetség veszi át az Elite Women's Hockey League szervezését

Miközben a sportág női szakága Magyarországon minden tekintetben rengeteget fejlődött, addig Ausztriában fordított a helyzet.


Az MJSZ honlapján kiemelte: az operatív feladatokat továbbra is az osztrák Martin Kogler látja el ligaigazgatóként.
Az osztrák szakember elárulta: miközben a sportág női szakága Magyarországon minden tekintetben rengeteget fejlődött - nagyobb az érdeklődés a szurkolók és a sajtó részéről, jó a pénzügyi háttér, a felnőtt válogatott pedig az elit vb-n szerepelhet -, addig Ausztriában fordított a helyzet.
"2017 óta a női hokira szánt költségvetés 40 százalékkal csökkent. Ezenkívül szervezeti átalakítások is zajlanak, az eddig független női szakágat felszámolták, a férfiválogatott alá helyezték át" - mondta. Hozzátette: egy olyan szövetségre volt szükségük, amely "átveszi és megmenti" a ligát, amelyben kilenc ország csapatai szerepelnek.
 
A címvédő KMH Budapest marad az EWHL-ben. A bajnokság szervezése azonban az osztrákoktól átkerül a magyar szövetséghez.
Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség
 
Az előző idényhez hasonlóan ezúttal is két magyar csapat indul majd az EWHL-ben: a KMH Budapest mellett - amely megnyerte a legutóbbi kiírást -, önállóan vesz részt a MAC Marilyn, amely az előző idényben még az FTC-vel közös együttest indított. Emellett három osztrák, egy kazah, egy olasz, egy szlovén és új érkezőként egy lengyel gárda is ott lesz a ligában, továbbá még zajlanak az egyeztetések egy dán klubbal. 

A KMH és a MAC az EWHL Szuperkupában is rajthoz áll, ebben a sorozatban három német és egy szlovák csapat is részt vesz. A szervezők tervei szerint utóbbit szeretnék még szélesebb körű sorozattá, egyfajta Európa Kupává bővíteni. 

Videók