A legendás csatár bízik abban, hogy tud Stanley Kupát nyerni

"Rövid időt töltöttem eddig Pittsburghben, de ez nagyon jó volt.


Patrick Marleau, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Pittsburgh Penguins veteránja reméli, hogy lesz még esélye Stanley Kupát nyerni.

A 40 éves csatár azzal a nem titkolt szándékkal érkezett február 24-én San Joséból Pittsburghbe, hogy végre bajnok legyen. Neki van a világon a legtöbb alapszakasz-mérkőzése - szám szerint 1723 - azok között, akik még soha nem emelhették fel a Stanley Kupát.

"Rövid időt töltöttem eddig Pittsburghben, de az nagyon jó volt. A társak nagyszerűek, és jó lehetőség volt számomra, hogy harcolhassak a kupáért a Penguins színeiben" - fogalmazott az NHL honlapján Marleau, aki eddig 22 idényben játszott a ligában, és a legközelebb a hőn áhított bajnoki címhez 2016-ban járt, amikor is a San Jose Sharksszal döntőzött, de éppen a Pittsburgh bizonyult jobbnak.
Marleau elárulta, a koronavírus-járvány miatti kényszerleállás őt és feleségét nagyon lefoglalja, négy iskolás korú gyermekük tanul most otthoni környezetben.

"Nem fogok hazudni, az otthoni tanulás kicsit nehezemre van" - jegyezte meg. Hozzátette: jól jön a húsvéti szünet.

A kiválóság nyert már két olimpiai aranyérmet (2010, 2014) és két világbajnoki címet (2003, 2004) a kanadai válogatottal. A San Jose, a Toronto Maple Leafs és a Pittsburgh színeiben összesen 1723 mérkőzésen lépett jégre az alapszakaszban, és 1188 pontot (562 gól, 626 gólpassz) gyűjtött, azonban a Stanley Kupa még hiányzik a kollekcióból. A San Joséban maradt Joe Thornton áll a második helyen 1636 találkozóval a kupát még meg nem nyerők között, harmadik a már visszavonult Jarome Iginla 1554-gyel.

Borítókép: Ezra Shaw/Getty Images

 

Videók