A Boston söpört a keleti döntőben - videó

Nem tudták feltartóztatni őket a Hurrikánok.


A Boston Bruins került be elsőként az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) idei nagydöntőjébe, miután csütörtökön sorozatban negyedszer is győzött a Carolina Hurricanes ellen. Ezzel veretlenül nyerte meg a két csapat párharcát a keleti főcsoport döntőjében.

A Boston Bruins került be elsőként az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) idei nagydöntőjébe, miután csütörtökön sorozatban negyedszer is győzött a Carolina Hurricanes ellen.
 
A Boston ráadásul úgy vitte végbe a söprést, hogy csapatkapitánya, a 42 esztendős Zdeno Chara sérülés miatt nem lépett jégre. Az óriási termetű szlovák hátvéd ezt megelőzően megszakítás nélkül 98 playoff-mérkőzésen játszott.
 
A találkozót a Bruins első sora döntötte el, Patrice Bergeron kétszer, Brad Marchand és David Pastrnak pedig egyszer-egyszer volt eredményes, ez a trió nyolc ponttal (4 gól + 4 gólpassz) zárta az estét, érdekesség, hogy a párharc addig lejátszott három mérkőzésén összesen mindössze hat pontot termeltek.
 
Tuukka Rask, a bostoniak kapusa 24 védéssel, hibátlan teljesítménnyel járult hozzá a sikerhez. A finn hálóőr a szezonbeli eddigi 17 playoff-meccsen 94,2 százalékkal véd, mérkőzésenként átlagosan mindössze 1,84 gólt kap.
 
A Bruins története során a 20 alkalommal indulhat harcba a Stanley Kupáért, legutóbb 2013-ban játszott nagydöntőt, akkor hat mérkőzésen alulmaradt a Chicago Blackhawksszal szemben.

Eredmény, nyugati főcsoportdöntő, 4. mérkőzés:
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 0-4
 
A párharc végeredménye: 4-0 a Boston javára.
 
Fotó forrása: Grant Halverson/Getty Images

Videók