Kézilabda

Ismét a Barcelona nyerte a kézilabda BL-t

Melvyn Richardson nyolc, Dika Mem hét, Timothey N’guessan hat góllal, Emil Nielsen nyolc, Gonzalo Pérez de Vargas három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon az olimpia után visszavonuló Mikkel Hansen nyolc, Thomas Arnoldsen és Mads Höxer Hangaard hat-hat alkalommal talált be, Niklas Landinnak 12 védése volt.

A két csapat három évvel ezelőtt is egymás ellen játszott a BL-döntőben, akkor a spanyolok 36-23-ra nyertek. A tavalyi győztes, német bajnoki címvédő Magdeburg idén nem jutott döntőbe, ráadásul a bronzmérkőzésen – amit az olimpiára készülő Kiss Olivér, Bíró Ádám páros vezetett – négy góllal kikapott Imre Bence leendő csapatától, a THW Kieltől.

WHAT.A.GAME. Congratulations, champions! #ehfcl #ehffinal4 #clm pic.twitter.com/bt9MPoHcul

— EHF Champions League (@ehfcl) June 9, 2024

A most lezárult BL-idényben a magyar csapatok közül a Veszprém a rájátszás első fordulójában a Szegedet búcsúztatta, majd a negyeddöntőben alulmaradt az Aalborggal szemben.
Az európai szövetség meghosszabbította a kölni helyszín szerződését, így 2029-ig biztosan a – tornának 2010 óta otthont adó – Lanxess Arenában rendezik a négyes döntőt.

Eredmények:

Döntő:

Barcelona (spanyol)-Aalborg HB (dán) 31-30 (15-15)

A 3. helyért:

THW Kiel (német)-SC Magdeburg (német) 32-28 (23-14)

(Boríítókép: X / Barca Handbol)