Labdarúgás

Íme az új Real-mezszámok, Mbappé példaképét követi

Kép forrása: MTI

A Real Madrid labdarúgócsapata bejelentette a felnőttcsapat tagjait érintő, 2024-25-ös idényben érvényes mezszámokat.

Még a hivatalos madridi bemutatása előtt kiderült, milyen mezszámban léphet majd pályára a Real Madrid nyári szerzeménye, Kylian Mbappé, no meg persze az új társak az előttünk álló szezonban.

Érdekesség lehet, hogy felnőttkarrierje során első alkalommal a francia válogatott ásza majd a 9-es számot viseli, és nem marad a válogatottban megszokott 10-esben. Ennek oka prózai: az újabb egy évre hosszabbító Luka Modric iránti tisztelet jeleként nem jelentkezett be a számra. Ezért kell majd 9-esben keresni őt a következő szezon Real-meccsein.

Az Eb-n orrtörést szenvedő világsztár a Monacóban és a PSG-ben 29-esben játszott, majd párizsi évei javát 7-esben tudta le, miközben a Les Bleus fellépéseit 10-es mezben abszolválta. Benzema után ő lesz az első 9-es Madridban, nem mellesleg gyerekkori példaképe nyomdokaiba is lép. Merthogy Cristiano Ronaldo is 9-esben villogott legelső madridi idényében.

További változásokra is fény derült, már ami a mezszámokat illeti. Eduardo Camavinga a Nacho Fernandez távozása után szabaddá vált 6-os mezszámot foglalta le, Federico Valverdepedig 8-asra vált, Toni Kroos visszavonulását „kiaknázva”.

Mbappé és a 9-es mez közösen majd elsőként a július 16-ára tervezett, hivatalos bemutatásakor lesz látható, a Santiago Bernabeu Stadionban.