Nemzetközi labdarúgás

Ilyet még nem látott: a biztonsági őr miatt sérült meg a portugál csatár – videó

Portugália a vártnál jóval simábban intézte el Törökországot az F csoport második mérkőzésén Dortmundban és jutott a legjobb tizenhat közé a németországi Európa-bajnokságon.

Bernardo Silva és Bruno Fernandes mellett egy török öngól is kellett a 3-0-s végeredmény kialakulásához.

A mérkőzés során több elvakult szurkoló is beszaladt a pályára Cristiano Ronaldóhoz egy közös kép reményében, az első hármat még kedvesen fogadta a klasszis, az utolsónál viszont már idegesen zavarta el a drukkert.

A lefújás után emiatt több biztonsági őr és rendező is bevonult a pályára, hogy elkísérje a játékosokat az öltöző irányába.

Ekkor történt, hogy az egyik szurkoló után eredő rendező nekiszaladt Goncalo Ramosnak, aminek köszönhetően mindketten a földre estek.

— TC (@totalcristiano) June 22, 2024

A PSG támadója fájdalmas arccal kelt fel a gyepről, Bernardo Silva pedig közvetlen közelről megdöbbenve figyelte a történéseket.

Az UEFA a mérkőzésen és azután történt incidensek miatt automatikus fegyelmi eljárást indít a stadionban dolgozó biztonsági szervek átvizsgálására.

A több, mint 80,000 férőhelyes Signal Iduna Park vélhetően a torna későbbi szakaszában is fontosabb meccseknek ad majd otthont, így reagáltak a szurkolók a közösségi oldalakon:

„A pályára szaladó szurkolók sokkal nagyobb bajt is csinálhattak volna, mint egy szelfi.” – írta az egyik.

„Mi van akkor, ha Goncalo Ramos emiatt megsérült? Ez egyszerűen nevetséges.” – posztolta egy másik felhasználó.

Egy harmadik is beleállt a biztonságiakba:

„Húsz perc alatt öt vagy hat szurkoló beszaladt. Hogy történhet ilyen? Borzasztó a biztonsági szolgálat a pályán.”

(Borítókép: Rico Brouwer/Soccrates/Getty Images)