Nemzetközi labdarúgás

Így reagált a pletykákra a Manchester United kapus kiszemeltje

 Reagált az átigazolási hírekre Diogo Costa, akit a Manchester Uniteddel boronáltak össze David De Gea sorozatos hibái és formavisszaesése miatt. A Porto kapusa csak 23 éves, így ideális korban van ahhoz, hogy a jelent és a jövőt egyszerre képviselje, míg ha a spanyol portás marad is a vörös ördögöknél, kialakulhat egy olyan versenyhelyzet, mellyel kapcsolatban Erik ten Hag is kijelentette, szükséges csapaton belül.

„Ilyen az internet. Boldogságot és büszkeséget okoz, hogy a kedvenc klubomban futballozhatok. Azt mondanak, amit csak akarnak, nincs semmi konkrétum. A szerződésem érvényes 2027-ig, és remélem, folytathatjuk, meglátjuk” – mondta Costa a riportereknek.

„Nem mondhatom azt, hogy örökké ő lesz az elsőszámú kapusom, mert egy olyan egyesületnél, mint a Manchester United, minden poszton versenyhelyzetet kell teremteni. Nem csinálhatod tizenegy labdarúgóval. Ez lehetetlen. Minden posztra legalább két ember szükséges” – mutatott rá a holland menedzser, akinek nem egyszer kellett fognia a fejét kapusa bakijait követően.

Mivel az angolok a top négyben végeztek, jövőre a Bajnokok Ligájában indulhatnak, ahol mindenképp egy stabil hálóőrre lesz szükségük. A portugál válogatottal kapcsolatban általános vélemény, hogy lábbal ügyesebben bánik a labdával, ami De Gea esetében az egyik legnagyobb hiányosság, így a nyár egyik nagy kérdése, kivel kezdődik majd az összeállítás az Old Traffordon.

Borítókép: Getty Images Europe /  Giuseppe Bellini