Nemzetközi labdarúgás

Így kezd a válogatott Németország ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány két helyen változtatott a kezdőcsapatán, így szerdán a házigazda németek elleni csoportmérkőzésre Dárdai Márton és Bolla Bendegúz lett tagja a kezdő tizenegynek az Európa-bajnokságon.

A svájciaktól elszenvedett 3-1-es vereség alkalmával szokatlanul bizonytalan védelem összetételét bolygatta meg a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, ugyanis a kapus Gulácsi Péter előtt Willi Orbán két oldalán nem az egyaránt meccshiánnyal küzdő Lang Ádám és Szalai Attila szerepel, hanem Dárdai és az előző meccsen jobb szélen kezdő Fiola Attila. A több poszton is bevethető fehérvári futballista helyét pedig a támadóbb szellemű Bolla veszi át, míg a bal oldalon Kerkez Milos játszik majd.

A támadó trióhoz – Sallai Roland, Szoboszlai Dominik és Varga Barnabás – "nem nyúlt hozzá" Rossi, ahogy a két védekező középpályáshoz, Schäfer Andráshoz és Nagy Ádámhoz sem. Utóbbi 83. alkalommal öltheti magára a címeres mezt, ezzel Garaba Imrét megelőzve immár egyedüliként áll majd az örökrangsor tizedik helyén.

A németeknél Julian Nagelsmann szövetségi kapitány egyáltalán nem módosított a nyitómeccsen a skótokat 5-1-re verő csapat kezdő tizenegyén.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére 18 órakor kezdődik a magyar-német összecsapás.

A magyar és a német kezdőcsapat:
Magyarország:
Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

Németország:
Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz

 (Fotó: MLSZ)