Nemzetközi labdarúgás

Ibizáig kellett utazniuk a MU-vezetőknek, hogy megtartsák Ten Hagot!

Erik ten Hag éppen Ibizán nyaralt, amikor a Manchester United vezetősége hirtelen megjelent, és kérte az edzőt, hogy maradjon a csapat élén.

A holland szakember jövője az FA-kupa győzelemig erősen kérdéses volt az MU padján, de a tulajdonosok végül mellette tették le voksukat.

„Éppen Ibizán nyaraltam, amikor a vezetőség küldöttsége utánam jött, hogy közöljék: engem akarnak. Hirtelen megjelentek a küszöb előtt, és azt mondták velem akarják folytatni.” – mondta az NOS-nek.

A Manchester United a holland tréner második Angliában töltött évében nyolcadik lett a Premier League-ben és megnyerte az FA-kupát a Manchester City elleni döntőben.

A rossz bajnoki szereplésnek is köszönhető volt, hogy Sir Jim Ratcliffe, a klub új társtulajdonosa Thomas Tuchelt is megkereste, de végül a holland mellett döntött.

„Azt is elmondták, hogy beszéltek Tuchellal is, de végül rájöttek, hogy már náluk van a legjobb menedzser a ligában.” – mondta ten Hag.

„Az INEOS nem siette el, de ez teljesen normális, hogy mérlegelték előbb a szezont, hiszen újak a futball világában. Nem titok, hogy más jelöltekkel is beszéltek.” – folytatta a holland.

Ten Hag már a második szezonján van túl a United padján, azt pedig tisztán látni, hogy a klubvezetés támogatja, de hiába a megerősítése, új szerződést még nem kapott.

„Még nem sikerült megegyeznünk az új kontraktusról. Az ilyesmi nem megy könnyen, beszélnünk kell még erről.” – monda.

(Borítókép: Mike Hewitt/Getty Images)