Eljött a megnyugvás a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelonánál, ugyanis a hosszú edzőkérdés után szerdán hivatalosan is bejelentették Hansi Flicket, mint a csapat új vezetőedzőjét. A német szakember 2023 óta nem volt foglalkoztatva, legutóbb a Nationalelf szövetségi kapitánya volt, előtte pedig három szezonon keresztül vezette a Bayern Münchent, amellyel 2020-ban triplázni tudott, összességében pedig hét trófeát gyűjtött be az alakulattal.

It’s our moment.
Flick is here. pic.twitter.com/ysb35a6l35

— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 29, 2024

Az 59 esztendős szakember 2026. június 30-ig szóló szerződést írt alá a katalán klubbal. Az edzőkálvária már január óta tart a gránátvörös-kékeknél, akkor Xavi jelezte, hogy nem kívánja kitölteni a szerződését, majd májusban mégis arra a megállapodásra jutottak, hogy a következő idényre is marad. Aztán egy sajtótájékoztatón Joan Laportának nem tetsző szavakkal illette a Barca helyzetét, ami végül abban tornyosult ki, hogy az elnök kirúgta a 44 éves trénert. 

A spanyol válogatottal játékosként világ- és kétszeres Európa-bajnok klasszis 2021 novembere óta irányította a katalán csapatot. Xavi játékosként 1998-ban debütált az első együttesben, amelyben 2015-ig szerepelt középpályás irányítóként. A Barcával 25 trófeát nyert, közte négy BL-t, nyolc spanyol bajnoki címet és három Király Kupát.

A katalán együttesnél Flick a harmadik német edző a klub történetében.