Nemzetközi labdarúgás

Hivatalos: Karim Benzema távozik a Real Madridtól.

 A Real Madrid C. F. és csapatkapitányuk, Karim Benzema megegyeztek, hogy véget vetnek a csapatnál töltött töltött ragyogó és felejthetetlen időszaknak.

Így szól a közlemény:

A Real Madrid C. F. és csapatkapitányunk, Karim Benzema megegyeztek, hogy véget vetnek a klubunknál töltött ragyogó és felejthetetlen időszakának.

A Real Madrid szeretné kifejezni háláját és szeretetét annak az embernek, aki már most az egyik legnagyobb legendánk. Karim Benzema 2009-ben, mindössze 21 évesen csatlakozott klubunkhoz, és történelmünk ezen aranykorszakának alapvető játékosa volt. Az alatt a tizennégy szezon alatt, amelyben a pajzsunkat és a mezünket védte, 25 címet nyert, ami rekord a Real Madrid számára.

Karim Benzema az aktuális Aranylabda és az UEFA Év Játékosa, valamint bekerült a FIFA FIFPRO XI-be és megnyerte a 2022-es Pichichichi trófeát. A díjakat történelmünk egyik legkülönlegesebb szezonja után kaptuk, különösen a Bajnokok Ligájában, amelyben kapitányunk emlékezetes mérkőzéseket játszott, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a Real Madrid megnyerje a 14. európai kupáját Párizsban, és 15 góllal a sorozat legjobb góllövője lett. Karim Benzema az ötödik játékos, aki 647 mérkőzésével a legtöbbször viselte a mezünket, és 353 góljával a Real Madrid második legjobb góllövője. Emellett ő a Real Madrid minden idők második legjobb góllövője a La Ligában és az európai kupában is. A Bajnokok Ligája történetének negyedik legjobb góllövője és a La Liga történetének negyedik legjobb góllövője.

Karim Benzema pályafutása a Real Madridnál példamutató és professzionális volt, remekül képviselte klubunk értékeit. Karim Benzema kiérdemelte a jogot, hogy dönthessen a jövőjéről. A madridisták és a világ összes szurkolója élvezte varázslatos és egyedülálló futballját, amely klubunk egyik nagy mítoszává és a világ labdarúgásának egyik nagy legendájává tette őt. A Real Madrid az otthona, és mindig is az marad, és minden jót kívánunk neki és családjának életének ezen új szakaszában. Jövő kedden, június 6-án 12:00 órakor a Ciudad Real Madridban, Florentino Pérez elnökünk jelenlétében kerül sor a Karim Benzema iránti tiszteletadás és búcsújára.

Borítókép: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images