Nemzetközi labdarúgás

Hihetetlen mennyit fogyott az egyiptomi sztár – 5 hónap alatt 37 kg-t dobott le

A labdarúgók számára sosem könnyű a helyzet, miután szögre akasztják a stoplist. Azonban a Tottenham Hotspur és az As Roma korábbi csatárának különösen nagy problémákkal kellett megbirkóznia visszavonulását követően.

Ahmed Hosszam, azaz Mido karrierje során megfordult többek között a Zamalek, a Gent, az Ajax, az Olmypique Marseille, az AS Roma, a Middlesbrough és a Tottenham csapatában is. A 2000-es évek nagy egyiptomi sztárja 2013-ban hagyta abba a futballt, és utána a felismerhetetlenségig elhízott. Orvosa figyelmeztette, hogy 40 éves korára meg fog halni, ha nem változtat a szokásain.

Ilyen volt:

""
(Kép: Sean Dempsey – PA Images/PA Images via Getty Images)

Ilyen lett:

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mido (@ahmedhossammido) által megosztott bejegyzés,

Talán annak is köszönhetően Mido rádöbbent, hogy ez így nem mehet tovább. A 37 esztendős egyiptomi támadó súlya egyébként elképesztően elszállt, a csúcsformájában 83-85 kilós csatár 150 kilóra hízott.

"150 kiló voltam, és elértem arra a pontra, hogy már 30 métert sem tudtam lesétálni. Ha gyalogoltam, akkor fájt a hátam, a térdem és az ízületeim. Emlékszem, öt hónapja leszálltam a hajómról, és kisétáltam egy szigetre három barátommal. Olyan kétszázhetven méter lehetett a sziget másik vége, mély volt a homok, sütött a nap, és csak annyit mondtam a többieknek, hogy nem bírom. Le kellett ülnöm harminc percre. Harmincnégy évesen! Ekkor kattant át a kapcsoló a fejemben. Két nappal később elmentem az orvosomhoz, aki vizsgálatokat végzett rajtam, majd ráébresztett, változtatnom kell az életmódomon. A diabéteszessé válás határán voltam. Azt mondta a doktor, ha nem változtatok az életmódomon, akkor több mint nyolcvan százalék az esélye arra, hogy negyvenéves korom előtt meghalok” – mesélte Mido a Guardiannek még 2018-ban.

A 2006-os Afrika Nemzetek Kupája győztes csapat tagja azonban változtatott az addigi életstílusán és hihetetlen átalakuláson ment keresztül. Kemény edzéssel öt hónap alatt leadott 37 kg-t.

Mido on Twitter

workhardplayhard #stayhealthy https://t.co/WRWdOL0ANj

Mido on Twitter

workhardplayhard https://t.co/2nFXQ6CwT2

Mido on Twitter

shoulderworkout @yosra98 #stayhealthy https://t.co/eZ4Qmrbzr0

Ahogy az a közösségi médiában megjelent képeken látható az 51-szeres egyiptomi futballista nagyon jó formában van.

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#workhardplayhard

Mido (@ahmedhossammido) által megosztott bejegyzés,

 

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#fishing #fishinglife #boatlife #mateegy @hashemhossam2

Mido (@ahmedhossammido) által megosztott bejegyzés,

Mido átalakulása rendkívül lenyűgöző és példaértékű, alighanem sok ember számára inspiráló lehet.

Kép: Tottenham Hotspur FC via Getty Images

Forrás: givemesport