Forma-1 / Motorsport

Hiába a tetemes előny, Norris szerint szoros lesz a verseny

Kép forrása: Tóth Zsombor/Sport365

Lando Norris azt állította, hogy a Mercedes lehet a McLaren kihívója a Brit Nagydíjon, mivel úgy véli, hogy a pénteki edzéseken "visszafogták" magukat.

Norris mindkét pénteki silverstone-i edzésen az élen végzett, a másodikban ráadásul komoly előnnyel. A leggyorsabb Mercedes versenyző, Lewis Hamilton a hatodik, George Russell pedig a tizedik helyen végzett.

A McLaren előzetesen favoritként vágott neki a hétvégének, tekintve a csomagjának az erősségét a nagy sebességű pályákon, de a pénteki tempóbeli különbség ellenére Norris úgy véli, hogy a wokingi és a brackley-i csapat között szoros lehet a csata.

„Jól indult a hétvége, nem volt a legtisztább a reggel, de [az edzések között] elvégeztünk néhány finomítást, és sokkal jobb műkődési ablakba kerültünk, ami fontos ezen a pályán” – elmélkedett Norris.

Eléggé trükkös volt, de jól haladtunk. Azt hiszem, elég szoros a mezőny, és egyenrangúak vagyunk a Mercedesszel. Valószínűleg ugyanolyan gyorsak, mint mi, csak nem tekerték fel a motort és nem tették oda magukat az utolsó körökön. Jó helyen állunk, de még van tempó, amit találhatunk” – tekintett előre a McLaren versenyzője.