Nemzetközi labdarúgás

Henry zseniális válasza, amikor megkérdezték, kinek kellene megnyernie az Aranylabdát

Tavaly az illusztris díjat a francia Karim Benzema kapta, miután a spanyol La Liga-csapat, a Real Madrid kiváló szezont futott.

Az idei Aranylabda hétfői, párizsi ceremóniája előtt Lionel Messi, Erling Haaland és Kylian Mbappé az esélyesek a díj átvételére. A hírek szerint azonban az argentin legenda Messi egy elképesztő év után nyolcadik trófeáját is begyűjti. Messi Katarban világbajnoki címig vezette Argentínát, és a Paris Saint Germainnel is tisztességes szezont futott.

A CBS Sports arról kérdezte Henry-t, hogy az Aranylabdát Messinek kellene-e odaítélni.

„Sokan vitatkoznak ezen, de számomra, az, hogy megnyerte a világbajnokságot, ahogy ő játszott lenyűgöző. Mint francia, egy kicsit csalódott voltam a vége miatt, de nem mondhatod, hogy nem érdemelte meg. Sokan állíthatják, főleg a Manchester City játékosai, Haaland és néhány más labdarúgó, hogy miért nem én? De nem lenne jogos. Ha visszagondolunk az elmúlt évekre, akkor egyből Lewandowski jut eszünkbe, amikor úgy döntöttek, hogy nem osztják ki az Aranylabdát, pedig volt futball. Miért nem engedték meg a srácnak, hogy megnyerje?”

Ezen a ponton a szakértő kolléga, Jamie Carragher megkérdezte Henryt: „Szerinted ki érdemelné meg a győzelmet?” Henry válaszolt: "Számomra Messi. Viszlát! Vége."

Borítókép: Getty Images