Küzdősportok

Hearn: Ngannou nyerte azt a meccset, felejtsük el a Fury-Usykot!

Eddie Hearn egyenes volt a Szaúd-Arábiában történtekről és arról, hogy szerinte ez az előnyére válhat.

Tyson Fury megosztott győzelmet aratott a korábbi UFC nehézsúlyú bajnok és profibokszban debütáló Francis Ngannou felett az ESPN+/TNT Sport Pay-Per-View főmérkőzésén szombaton Rijádban.

A WBC nehézsúlyú királya a harmadik menetben padlót fogott és kikapott Ed Garner bíró lapján (95-94). Alan Krebs (95-94) és Juan Carlos Pelayo (96-93) bírók megkímélték Furyt első vereségétől, bár a szégyentől nem tudták, miután ilyen gyenge teljesítményt nyújtott.

„Van egy srác, aki még soha nem bokszolt, és egy másik, aki úgy nézett ki, mintha még soha nem bokszolt volna. Egy teljesen kezdő, mindenki szerint, megverte Tyson Furyt. Ngannou megnyerte azt a meccset. Megverte a nehézsúlyú bajnokot, bármilyen őrültségnek is hangzik ezt kimondani” – mondta Hearn a DAZN Claudia Trejosnak a mexikói Cancúnban.

Ngannou több mint jól tartotta magát az elején, és sokkolta a sportvilágot, miután a harmadik menet végén egy balhoroggal padlóra küldte Furyt.

„Visszanéztem, nem is tűnt nagy ütésnek" – sugallta Hearn. "Nem tudom, hogy az ellenállása eltűnt-e."

Az újdonságnak számító mérkőzés azzal az ígérettel járt, hogy még ebben az évben aláírták a vitathatatlan nehézsúlyú összecsapásról szóló szerződést. Fury állítólag megegyezett a december 23-i, célzottan a WBA, IBF és WBO egyesített bajnoki címvédő Oleksandr Usyk elleni összecsapásról, aki a ring mellett volt és hitetlenkedett, amikor látta, hogy Fury a harmadik menetben a padlóra került. A kihirdetett döntés megkönnyebbülést jelentett a két veretlen nehézsúlyú bajnok számára, akik a mérkőzés után a ring közepén találkoztak, hogy megalapozzák saját tervezett összecsapásukat.

A Matchroom azon dolgozik, hogy Joshua vagy december 23-án, vagy 2024 elején térjen vissza a ringbe. A csapata most úgy véli, hogy két magasan jegyzett lehetőség van a levegőben.

„Felejtsd el Fury-Usykot; Ngannou épp most verte meg őt” – egyezte meg Hearn, aki továbbra sincs meggyőződve arról, hogy a régóta tárgyalt bajnoki címmérkőzés napvilágot lát. "Meg kell adni a visszavágót, vagy hagyni kell, hogy AJ véget vessen Fury karrierjének. Ott csak hat menetre van szükség. Ha Furynak Usykkal kell megküzdenie, akkor Ngannou ellen megyünk. Csak három menetre van szükségünk. Már üzentem az embereknek erről. Könnyű meccs számunkra. Tudom, hogy hatalmas az igény az AJ vs. Ngannou mérkőzésre. Beszélnem kell AJ-vel. Vissza akarja szerezni a nehézsúlyú bajnoki címet, de… Fury ellen csak hat, míg Ngannou ellen három menetre van szükségünk.”


Kattints a képre és iratkozz fel!

""

Borítókép: George Wood/Getty Images