Küzdősportok

Hearn: Mayweather után Bivol lehet a legkeményebb harca Canelónak

Eddie Hearn promóter úgy véli, Dmitry Bivol Canelo Alvarez legkeményebb ellenfele Floyd Mayweather óta.

Canelo pályafutása egyetlen vereségét 2013-ban szenvedte el, amikor Mayweather könnyedén bedarálta őt. Május 7-én a Las Vegas-i T-Mobile Arénában Canelo súlycsoportot ugorva ringbe lép a veretlen Bivol ellen a WBA címéért. Ha Canelo nyer, akkor szeptemberben jöhet Gennagyij Golovkin.

Hearn azonban még nem hajlandó beszélni a Canelo-Golovkin-trilógiáról, ugyanis a veterán promóter nagyon veszélyes ellenfélnek tartja Bivolt. Míg egyesek a WBC/IBF bajnokot, Artur Beterbievet tekintik a súlycsoport királyának, addig Hearn nem ért egyet ezzel, mert szerinte Bivol minden szempontból jobb harcos, aki pályafutása legjobb korszakában jár.

„Nem fogok egy szót sem ejteni a Canelo GGG elleni mérkőzésről, amíg ez a Bivol-csata véget nem ér. Láttam felvételeket Bivolról. Szenzációs formában van, a lábmunkája, a mozgása, az ütőereje félelmetes. Canelo Alvarez karrierjének legkeményebb csatája lehet Floyd Mayweather óta. Ha pusztításról beszélünk, akkor Beterbiev a veszélyesebb. De ha a technikai képességekről, átütőerőről, okosságról, frissességről, akkor Bivol komplexebb. Beterbiev öreg. Már voltak erre utaló jelek a Callum Johnson elleni harcnál is.”

Forrás: boxingscene.com
Borítókép és képek: Canelo Alvarez / Twitter