Küzdősportok

Hearn: Canelo őszintén hisz abban, hogy képes legyőzni Usykot

Eddie Hearn promóter szerint, aki jelenleg Saul ‘Canelo’ Alvarezzel dolgozik, úgy gondolja, hogy ügyfele le tudná győzni Oleksandr Usykot, aki jelenleg a WBO, IBF, IBO és WBA nehézsúlyú címeit birtokolja.

Canelo szombat este lép ringbe a WBA félnehézsúlyú bajnoka, Dmitrij Bivol ellen. Az év elején arról volt szó, hogy Canelo felugrik a cirkálósúlyba, hogy kihívja a WBC világbajnokát, Ilunga Makabut. Canelo végül úgy döntött, hogy egy másik irányba indul, és május 7-én megmérkőzik Bivollal.

Usyk jelenleg arra készül, hogy megvédje nehézsúlyú öveit az Anthony Joshua elleni visszavágón. Canelo azt mondta Hearnnek, hogy hisz abban, hogy képes lenne legyőzni Usykot a nehézsúlyú címekért.

„Amikor a gondolkodásmódról és a győzelemről beszélünk, Canelo egy példakép. Őszintén hisz abban, hogy legyőzheti Oleksandr Usykot a nehézsúlyú világbajnoki címekért. Azt mondta nekem, ha egy fonttal cirkálósúly felett összetudom hozni a meccset, akkor győzni fog. Nehéz nem hinnem neki. Néha az egyetlen módja annak, hogy valaki legyőzze például Canelo Alvarezt vagy Vasly Lomachenkót, az az, ha folyamatosan feljebb megy súlyban. Talán így verik meg egyszer Canelót, amikor már túl nagy kihívás elé állítja magát” – mondta Hearn.

Usyk menedzsere, Egis Klimas jelezte, hogy ökölvívója hajlandó lenne lemenni 201 fontra a küzdelem érdekében, de arra figyelmeztette őket, hogy Canelo inkább összpontosítson most a Bivol elleni meccsére.

Forrás: boxingscene.com
Borítókép és képek: Matchroom Boxing / Twitter