Az albán válogatott az Olaszországban légióskodó Nedim Bajrami révén mindössze 22 másodperc elteltével megszerezte a vezetést egy rosszul elvégzett olasz bedobás után. (0-1)

A Sassuolo szélsője az Eb-k történetének leggyorsabb találatát szerezte.

— Albanian Football (@AlbanianFooty) June 15, 2024

Az olasz válogatott viszont nem sokáig volt hátrányban, a tizenegyedik percben egy remekül kivitelezett szögletvariációt követően Bastoni fejelt közvetlen közelről Strakosha kapujába. (1-1)

Öt perccel később, az első negyedóra végén Nicoló Barella elé pattant a labda, az Inter középpályása pedig kapásból az albán kapuba bombázott. (2-1)

A folytatásban az olaszok törekedtek a labda megtartására, és egy két ritmusváltás után ugyan sikerült helyzeteket kialakítaniuk, az Inter-mesterhármas viszont nem jött össze, Bastoni és Barella után Davide Frattesi emelését Strakosha bravúrral ütötte a kapufára.

A második félidő is Olaszország meddő mezőnyfölényével telt, az utolsó percekben így is labdája volt Albániának a döntetlenhez, Donnarumma viszont nagyot védett.

Az Európa-bajnokság legjobb első tizenöt percét hetvenöt erősen felejthető futball követte, a címvédőt viszont ez aligha fogja érdekelni.

Luciano Spalletti válogatottja tartja a lépést a spanyolokkal, június 20-án a két csapat egymás elleni mérkőzésén nagy valószínűséggel a csoportelsőség lesz a tét, Albánia pedig egy nappal korábban Horvátország ellen javíthat a pont nélküliek meccsén.

(Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images)