Forma-1 / Motorsport

Hamiltont figyelmeztették a Leclerc által jelentett veszély miatt

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton február 1-jén döbbentette meg az egész Forma-1-et azzal a bejelentéssel, hogy 2024 végén elhagyja a Mercedest, és többéves szerződést köt a Ferrarival.

Már régóta várták a váltást, de mindig visszautasította a Scuderia közeledését, mostanra viszont a „gyermekkori álmát" szerette volna beteljesíteni a Ferrarinál való versenyzéssel – ahol Charles Leclerc lesz majd a csapattársa.

Leclerc a Hamilton utáni generáció egyik vezér pilótája, és a korábbi F1-es pilóta, Hans-Joachim Stuck szerint a monacói veszélyt jelent majd Hamiltonra, különösen, ha legyőzi a britet.

„Tegyük fel, hogy Leclerc megveri Hamiltont, akkor az elég rossz vége lenne a karrierjének" – mondta Stuck a német Eurosportnak.

„Meglepett a hír, és eszembe jutott, hogy több más nagyágyú is próbálkozott már ezzel. Hamiltonnak különleges személyisége van, de hogy képes-e kezelni a Ferrari rendszerét, arra kíváncsi vagyok. Ott minden egy kicsit másképp működik. Most neki kell alárendelnie magát a csapatnak, és ehhez biztosan nincs hozzászokva” – mondta.

„Ha a Ferrarinál vezetsz, bekerülsz a történelembe, még inkább, mintha máshol hétszer lennél világbajnok. A Scuderia máshogy működik, mint például a Red Bull vagy a Mercedes. Ott nem vagy olyan nagy személyiség, mint más versenycsapatoknál. A Ferrari az Olaszország” – jelentette ki a korábbi versenyző.

„A sajtó teljesen más, minden apró dolgot felkapnak, nincsenek titkok. Hamilton számára teljesen új élmény lesz. Leclerc-hez képest és Hamilton már nem a legfiatalabb, és ezt a történetet már láttuk korábban” – mondta.

„Egy versenyző csapatot vált, aztán jön egy fiatalabb pilóta, aki kihívja őt. Természetesen Hamilton megnyerheti a nyolcadik világbajnoki címét, de sokat is veszíthet. Ha ott megnyerné a nyolcadikat, az egy nagyszerű történet lenne, de még hosszú és különösen nehéz út áll előtte” – tekintett előre.

Lewis Hamilton már így is minden idők egyik legsikeresebb Forma-1-es versenyzője, aki minden bizonnyal komoly motivációval érkezik majd meg a legendás olasz istállóhoz.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365