Forma-1 / Motorsport

Hamilton magabiztosan várja a silverstone-i futamot

Kép forrása: Tóth Zsombor/Sport365

Lewis Hamilton úgy véli, a Mercedes saját elvárásaival dacolva sajátította ki az első sort az időmérőn közel két év után.

A Mercedes legfrissebb sikere, hogy George Russell csapattársát Lewis Hamiltont megelőzve kötött ki a pole pozícióban Silverstone-ban a hazai brit közönség előtt.

A harmadik helyet a McLaren versenyzője, Lando Norris szerezte meg. Így a brit versenyők az 1968-as Dél-afrikai Nagydíj óta először zártak az első három helyen egy időmérőn. Akkor Jim Clark, Graham Hill és Jackie Stewart hajtotta végre ezt a bravúrt.

Egy rövid pillanatra Hamilton érte el a leggyorsabb időt, miután az utolsó körén átszelte a célvonalat. Másodpercekkel később azonban jött Russell és megszerezte pályafutása harmadik pole pozícióját.  Csaknem két tizedmásodperccel előzte meg brit kollégáját.

Hamilton számára ez a 11. első rajtsor Silverstone-ban, ami túlmutat azon, amire az időmérő előtt számítottak. Ezt mondta: „Hatalmas köszönet ennek a hihetetlen tömegnek, nagyon büszke vagyok, hogy itt lehetek – három brit az első háromban, hihetetlen munka.”

„Egyértelműen nem számítottunk arra, hogy az első sorban leszünk ezen a hétvégén, de ez óriási dolog számunkra, a csapat számára. Az autó fantasztikusan érezte magát, és mindenki a garázsban, az egész itteni csapatunk megérdemli ezt.”

Azt állítva, hogy a W15-ös „remekül érezte magát”, hozzátette: „Az volt a lényeg, hogy a gumihőmérsékletet a helyére tegyük, és végre hajtsuk a dolgot, és azt hiszem, ez sikerült is. Végső soron maradt még idő a körömben, amit George meg tudott találni, de nagyon magabiztosnak érzem magam a holnappal kapcsolatban. Összedolgozhatunk, hogy Landót magunk mögött tartsuk.”