Forma-1 / Motorsport

Halálos baleset miatt félbeszakították a Veszprém-ralit

A tájékoztatás szerint az első, kislődi gyorsasági szakaszon az 50-es rajtszámú Nemes Csaba – Nemes Richárd kettős autója fának csapódott. A versenybalesetben a pilóta, Nemes Csaba a helyszínen életét vesztette, a navigátort további kivizsgálásra kórházba szállították.

A tragikus eseményt követően a versenyt a rendezők megállították, az elhunyt pilóta tiszteletére a Veszprém Arénánál megemlékezést tartottak.

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetősége, a verseny rendezősége, a versenyzők, a csapattagok és a ralis társadalom minden tagja nevében közleményben együttérzésüket fejezték ki a 47 évesen elhunyt pilóta családjának.

Szintén a viadal honlapján tették közzé, hogy a teljesített két gyorsasági szakasz alapján a Ranga Péter-Czakó Janek kettős végzett az abszolút első helyen a félbeszakadt 29. Veszprém-ralin. A versenyzők a két befejezett gyorsaságival, mivel az össztáv több mint 25 százalékát teljesítették, a bajnoki pontok egyharmadát kapták meg.

A második helyen az Ollé "Sasa"-Balai Róbert páros fejezte be az idei második murvás futamot. A harmadik helyet a Klausz Kristóf-Csányi Botond kettős szerezte meg, a bajnoki összetettben élén álló Vincze Ferenc, Percze Nándor duó csak hatodik lett.

A bajnokságban második helyen álló Turán Frigyes, Farnadi Ágnes páros a kiszakadt bal hátsó futómű miatt kényszerült a verseny feladására.

A végeredmény: Veszprém-rali (2 gyorsasági szakasz után félbeszakítva, dobogósok): 1. Ranga Péter, Czakó Janek (Skoda Fabia R5) 20:44.8 perc 2. Ollé "Sasa", Balai Róbert (Skoda Fabia R5) 8.2 másodperc hátrány 3. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally 2 Evo) 9.3 másodperc hátrány

Borítókép: duen.hu