Nemzetközi labdarúgás

„Ha Ramsdale véd, az Arsenal sosem lesz bajnok”

Jamie Carragher a CBS Sportnak így nyilatkozott: „Megértem, hogy két hasonló képességű hálóőrük van, ahogyan azt is megértem, hogy mentálisan ez problémát jelenthet a kapusoknak.”

A korábbi liverpooli futballista szerint, ha Mikel Arteta úgy gondolja, hogy jobb kapust tudna szerezni, akkor le kell igazolnia, hogy az Arsenal jobb csapattá váljon.

A jelenlegi kapusokat tekintve „David Raya 100 százalékig jobb, mint Aaron Ramsdale” – fejtette ki véleményét Carragher, aki úgy tartja „az Arsenal soha nem fogja megnyerni a Premier League-et Ramsdale-lel a kapuban, semmi esélyük. Ramsdale az Arsenalban játszik, de még angol válogatottba sem tud bekerülni.”

Arteta még a nyáron úgy döntött, hogy elhozza kölcsönben David Rayát a Brentfordtól, hogy az új szezonban komoly verseny legyen az elsőszámú pozícióért.

Az Arsenal az előző fordulóban – Rayával a kapuban – 2-2-es döntetlent játszott a Tottenham együttesével, a londoni derbi összefoglalója IDE kattintva nézhető meg.

Ramsdale az elmúlt három meccsen a kispadon ült, míg a spanyol válogatott Raya kapuját kétszer vették be, két találkozón pedig nem kapott gólt.

Borítókép: Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images