Tenisz

"Ha nem enged ki, a nadrágomba vizelek" – Shapovalov kiakadt a bíróra

A világranglista 12. helyén álló, Denis Shapovalov szócsatába keveredett a játékvezetővel az Austral Open első fordulójában, amikor az nem akarta őt kiengedni a mosdóba.

A 21 éves kanadai a Jannik Sinner elleni mérkőzésen a negyedik szett után szünetet kért a bírótól, hogy kiszaladhasson a mosdóba, azonban nem talált megértő fülekre. A játékos ezen annyira felháborodott, hogy heves szócsatába keveredett a játékvezetővel.

„Azt akarod mondani, hogy ha kimegyek, kizársz? Bepisilek. A nadrágomba fogok vizelni” – hangzott el a teniszező kijelentése, aki később azt is hozzátette, egy üvegbe fogja elvégezni a dolgát, ha nem lesz más lehetősége.

Shapovalov a következő szünetben végül elhagyhatta a pályát, így végül nem kellett betartania a fenyegetését. A visszatérés után pedig újult erőre kapott és 3 óra 55 perc után 3-6, 6-3, 6-2, 4-6, 6-4-re legyőzze ellenfelét.

A kanadai a következő körben a veterán Bernard Tomic-kal néz majd farkasszemet.

Borítókép: Mark Metcalfe/Getty Images

Forrás: tvnz.co.nz

Sport365.hu – "Ez az egész egy sz.r, szégyen, ami itt történt"

A 25. helyen kiemelt francia egyike volt annak a 72 játékosnak, akik balszerencséjükre olyan repülőgéppel érkeztek Melbourne-be, amelyen koronavírus-fertőzött is utazott, így két hetet teljes karanténban kellett töltenie, és a mezőny nagy részével ellentétben edzeni sem hagyhatta el a szobáját.