Nemzetközi labdarúgás

Guardiola a győzelem után: szeretnék két nap szabadságot adni nekik, de nem tehetem

Pep Guardiola elmondta, hogy nem ért egyet Jack Grealish értékelésével, miszerint a Manchester City jelenleg "megállíthatatlan".

A Manchester City szélsője a Real Madrid elleni 4-0-s győzelmét követően azt mondta, hogy úgy érzi, "senki sem tudja legyőzni" a kékeket az Etihadban, Guardiola csapata a vb-szünet óta minden hazai mérkőzését megnyerte.

A Real Madrid elleni szerdai diadal azonban a szezon legeredményesebb és leglátványosabb teljesítménye volt, mivel a City könnyedén lesöpörte a tavalyi bajnokot, és a jövő hónapban Isztambulban az Inter Milan elleni Bajnokok Ligája-döntőre készül.

„Esküszöm, ember… tudod, amikor mindannyian együtt vagyunk, és csak játszunk, meg minden, főleg itt, egyszerűen megállíthatatlannak érezzük magunkat. Nem tudom, mi ez. A minap láttam egy statisztikát a Bajnokok Ligája meccsekről, ami azt elemezte, hogy hány győzelmünk van otthon és idegenben. Azt hiszem, ebben a szezonban öt döntetlent értünk el a Bajnokok Ligájában idegenben, de otthon minden meccset megnyertünk. Nem tudom, mi az oka, a szurkolók vagy a pálya, de itt játszva egyszerűen úgy érezzük, hogy senki sem tud legyőzni minket” – mondta Greaish a BT Sportnak a mérkőzés után.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Guardiola azonban óva intette játékosait az arroganciától, tekintve, hogy ők a döntő nagy esélyesei, és Grealish megjegyzéseiről is kérdezték.

„Nem szeretem ezt. Mert minden csapat megállítható, ha azt csinálod, amit kell. A futball egyik napról a másikra változhat. Nyugodtnak kell lennünk. Mondtam a játékosoknak, hogy szeretnék két nap szabadságot adni nekik, de nem tehetem. A Premier League-re kell koncentrálnunk, és nem dőlhetünk hátra, mert a Brighton és a Brentford nagyon kemény ellenfelek. Hamarosan vége, és akkor mentálisan egy kicsit több időnk lesz felkészülni a döntőre, ami előttünk áll.”

Ahogy Guardiola utalt rá, a Manchester City vasárnapi, Chelsea elleni győzelme biztosítaná számukra az újabb Premier League-cím megszerzését, és plusz időt adna a csapatnak a Manchester United elleni FA-kupa-döntőre és a Bajnokok Ligája-döntőre való felkészülésre.

Borítókép: Soccrates/Getty Images