Angol fociÁtigazolási hírek

„Greenwood? Szégyen! Nincs helye a csapatunkban!” – véli Marseille polgármestere

Kép forrása: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Manchester United fiatal angoljának karrierje újabb mentőövet kaphat, azonban Marseille polgármestere próbálja megakadályozni a transzfert.

Mason Greenwood átigazolásáról mindenben megegyezett a Marseille a Manchester Uniteddel. A botrányairól is híres fiatal angol szélső az előző szezont a Getafe csapatánál töltötte kölcsönben, 36 mérkőzésen 10 gólig és hat gólpasszig jutott. Marseille polgármesterét, Benoit Payant viszont ez egyáltalán nem érdekli. Kategorikusan elhatárolódott Greenwood korábbi viselkedésétől.

Elfogadhatatlan, hogy megütötte a feleségét. Szavakba sem tudom önteni. Láttam a sokkoló képeket. Férfihoz méltatlan viselkedés, és úgy érzem nincs helye a csapatunkban. – mondta Payan.

Greenwood – az azóta ejtett vádak szerint – még 2022-ben bántalmazta barátnőjét, Harriet Robsont, akivel az eset óta már kibékültek, sőt, első közös gyermeküket is üdvözölhették 2023 júliusában.

„Marseille városának és a klubnak az értékrendje minden, csak nem ez. El tudjátok képzelni? Nők elleni erőszak. Fel tudjátok fogni? Egy ilyen akar a csapatunkban játszani? Szégyen!” – folytatta a polgármester.

 

„Kérem a klub elnökét, hogy ne szerződtesse. Nem szeretném, ha egy asszonyverő bemocskolná a csapatunkat. Elfogadhatatlan.”

Fabrizio Romano értesülése szerint a francia klub 30 millió eurót fizet Greenwood játékjogáért a Unitednak, és körülbelül 40-50%-os továbbadási záradék is van az üzletben, ami a végső fázisban jár, hiszen a Marseille-nek már csak a játékossal kell megegyeznie.

Kérdés, a polgármester mondandója mennyiben befolyásolja a klub vezetőit.