Nemzetközi labdarúgás

Gianni Infantino Vinicius mellé állt, és rámutatott a megoldásra

Újabb és újabb neves tisztviselők fogalmazzák meg álláspontjukat a Valencia – Real Madrid összecsapáson Vinicius Juniort ért verbális zaklatásokkal kapcsolatban. Közülük is kiemelkedő lehet Gianni Infantino, aki a FIFA elnökeként közösségi oldalán tett közzé közleményt.

„Teljes a szolidaritásunk Vinicius mellett. A futballban és a közösségekben nincs helye a rasszizmusnak és a FIFA ott áll azon játékosok mellett, akik ilyen helyzetben találják magukat. A Valencia – Real Madrid mérkőzés alatt történtek rávilágítottak ismét, hogy foglalkoznunk kell ezzel a dologgal.”

„Ezért van érvényben a három lépéses szabályunk a FIFA sorozataiban és javasoljuk alkalmazásra a futball minden szintjén. Először is, megállítják a meccset, és jelzik a szurkolók felé. Másodjára, a labdarúgók elhagyják a pályát és a bemondó bejelenti: ha a támadások folytatódnak, a rangadó beszüntetésre kerül. Harmadjára a találkozó véget ér azonnal és a három pont az ellenfélé. Ezeket a szabályokat kellene alkalmazni minden országban, minden bajnokságban.”

„Tiszta sor, hogy ezt sokkal könnyebb mondani, mint megtenni, de cselekednünk kell és támogatni az ezzel kapcsolatos edukációt.”

 

 

A liga részéről hivatalos közlemény jelen sorok írásakor még nem érkezett, egyedül Javier Tebas, a La Liga elnöke kezdett szócsatába a brazil támadóval. a mérkőzést egyébként a Valencia nyerte 1-0-ra, de az aligha erről marad emlékezetes az utókor számára.

Borítókép: getty images /  Carlos Rodrigues – UEFA