Küzdősportok

Georges St-Pierre tudja, mi lehet Conor McGregor sikerének kulcsa

Mindenkinek megvannak az elméletei arról, hogy Conor McGregor miért kapott ki Dustin Poirier ellen a UFC 257-en.

Az Abu-Dzabiban, 2600 néző előtt rendezett gálán a 32 éves McGregor a második menetben egy jobbegyenestől padlót fogott, majd a rá záporozó ütések nyomán a mérkőzésvezető beszüntette az egyenlőtlen küzdelmet.

""
Fotó: Chris Unger/Zuffa LLC

De vajon McGregor veszítette el a mérkőzést, vagy Poirier nyerte meg?

A UFC legendája, Georges St-Pierre úgy véli, hogy tudja McGregor vereségének az okát, ami nem más, mint az, hogy elkényelmesedett.

"Amikor megszereztem az első milliót, természetesen megváltozott az életem. Nagyobb biztonságban voltam, és nem éreztem, hogy ugyanaz az ok vezérelt volna a ketrecben, mint a kezdetekkor. Amikor szegény voltam harcolnom kellett, mert ha veszítettem volna, akkor életem romokra hullik. De amikor ennyi pénzt kap az ember, akkor ezek a dolgok megváltoznak."

"A teljesítménye visszaszerzéséhez ki kell lépnie a komfortzónájából. Nem maradhat a kényelmi zónájában és edzőtáborozgatni, mert ugyanaz fog történni, mint most. Ha Conor újra a régi akar lenni, akkor nem szabad, hogy ő legyen a főnök az edzéseken. Szüksége van az edzőire, hogy elmondják neki, hogy mit tegyen. Még ha ez nem is tetszik neki, ezen át kell mennie."

""
Fotó: Jeff Bottari/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images

McGregor nem összpontosított teljesen a UFC-re ez egyértelmű volt, hiszen már a Manny Pacquiao elleni bokszmérkőzéséről tárgyalt, annyira biztos volt abban, hogy megveri Poiriert. Most újra kell gondolnia mindent, és a nyáron egy visszavágóval megbosszulnia a vereségét.

Forrás: talksport.com
Borítókép: Jeff Bottari/Zuffa LLC