Küzdősportok

Fury visszatérhet a sparringozáshoz, de szigorúan csak fejvédővel ajánlják neki

Tyson Fury hamarosan visszatér a sparringozáshoz, miközben Oleksandr Usyk ellen készül.

Úgy tűnt, hogy a "Cigánykirály" februárban kesztyűt fog húzni Usykkal, de a mérkőzés elmaradt, mert Fury megésrült a szeme felett, miután kapott egy könyököst egy sparring során. A meccsre május 18-án kerül sor, és a szurkolók remélik, hogy a brit bajnokot semmiképpen sem hátráltatja a sérülés, tekintettel az esemény nagyságára.

Fury teljes edzőtáborba vonult a Morecambe-i edzőtermében, és a cutmanje, Jorge Capetillo szerint extra óvintézkedéseket kell tennie, hogy a sérülés ne nyíljon ki újra. A Betwaynek mondta el a véleményét.

„Mindig fennáll a lehetősége, hogy újra szétnyílik a sebe, de Tysonnak azt kell tennie, amiben jó, távolságot kell tartania, nem pedig megpróbálni egy ütéssel kiütni őt. Egy gyógyuláshoz körülbelül 90 napnak kellene eltelnie, de az eset óta körülbelül 60 nap telt el, így biztos vagyok benne, hogy a megfelelő kezeléssel május 18-ra készen állhat. Hamarosan elkezdheti a könnyű sparringozást, semmi komolyat, csak hogy a távolságot és az elérést rendbe tegye. Tysonnak jól kell kezelnie a sérülést a meccs előtt, és egy szép fejvédővel kell sparringolnia. Semmi őrültségbe nem szabad belemennie, biztosnak kell lennie benne, hogy nem kap egy kemény ütést, és nem sérül meg újra. De hangsúlyt fogok fektetni arra, hogy belője a távolságot és az időzítése megfelelő legyen, és ha ezek rendben vannak, akkor Oleksandr Usyk számára vége a meccsnek, és Tyson lesz a csúcson.”

Fury legutóbbi, Francis Ngannou elleni mérkőzésén nem tudott maradandó teljesítményt nyújtani, de miután több időt szán a mostani felkészülésre, reméli, hogy Szaúd-Arábiában történelmet írhat. Egyértelmű, hogy már most is rendkívül keményen dolgozik, tekintve, hogy az elmúlt hetekben rendkívüli átalakulást mutatott be.

A 35 éves harcos az apjával, Johnnal készült edzésfelvételeken is meglepte a rajongókat, ami potenciálisan baljós jelek Usyk számára. Aki megnyeri a meccset, ő lesz az első bunyós, aki Lennox Lewis 1999-es győzelme óta vitathatatlan nehézsúlyú bajnokként uralkodik.

Borítókép: Getty Images