Küzdősportok

Fury-Usyk előzetes megállapodásra jutott, időt kérnek a szerződés kidolgozására

Vitathatatlan nehézsúlyú címmérkőzés van a láthatáron, vagy mindkét fél átveri legalább az egyik szankciós testületet.

A WBA elnöke, Gilberto Jesus Mendoza arról tájékoztatta a BoxingScene.com-ot, hogy hivatalát tájékoztatták a Tyson Fury-Oleksandr Usyk bajnoki összecsapásról kötött előzetes megállapodásról. A szankciós testület írásos megerősítést kapott arról, hogy a két fél megegyezett a feltételekről, amelyet nem sokkal a WBA által előírt határidő előtt adtak meg.

„Mindkét fél egyetért a feltételekben. Usyk elfogadta a 70/30-as felosztást. Időt kérnek a szerződések kidolgozására” – tájékoztatta a BoxingScene.com-ot Mendoza.

Amennyiben a mérkőzés véglegesítésre kerül, április 29-én kerül rá sor a londoni Wembley Stadionban. A bajnoki összecsapást valószínűleg az ESPN Pay-Per-View csatornán fogják közvetíteni. Az előzetes megállapodás órákkal azután született meg, hogy mindkét fél a közösségi médiában üzent a másiknak.

Az oda-vissza csatározásra akkor került sor, amikor a WBA kész volt továbblépni. Usyk az IBF és a WBO övei mellett a WBA "szuper" nehézsúlyú címét is birtokolja. Dubois a WBA ‘Regular’ címét tartja azóta, hogy tavaly június 11-én a floridai Miamiban hatodik menetben legyőzte Trevor Bryant. Dubois egyike Usyk három kötelező kihívójának. A londoni másodhegedűs címvédőt a Frank Warren-féle Queensberry Promotions promotálja, akárcsak Furyt és az ideiglenes WBO nehézsúlyú címvédő Joe Joyce-t. A horvát Filip Hrgovic az IBF kötelező kihívója. A 2016-os olimpiai bronzérmes azt követően érdemelte ki a pozíciót, hogy tavaly augusztus 20-án a szaúd-arábiai Dzsiddában, megosztott pontozásos győzelmet aratott Zhang Zhilei felett.

""

Borítókép: Getty Images