Küzdősportok

Fury: ha Usyk tényleg akarja a meccset, akkor ő lesz a következő

A WBC nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury bevallotta, hogy visszacsábították az ökölvíváshoz, miután több hónapig visszavonultan ült otthon. Ugyanazok az érzések kezdték eluralkodni rajta, mint amik azután, hogy két év szünetet tartott a sportágtól, miután 2015-ben sokkolt mindenkit, hogy kiütötte Wladimir Klitschkót.

A Dillian Whyte elleni áprilisi kiütéses győzelem után Fury bejelentette, hogy visszavonul a sportágtól. Néhány hónappal később azonban a veretlen bokszoló már Oleksandr Usykkal és Anthony Joshuával való lehetséges mérkőzésekről beszélt.

Fury a tervek szerint december 3-án a Tottenham Hotspur Stadionban Derek Chisora ellen védi meg a WBC címét.

„Miután áprilisban legyőztem Dillian Whyte-ot, tényleg a visszavonulásra gondoltam, és Istenre esküszöm, soha életemben nem voltam biztosabb másban. Néhány hónapot kihagytam, írtam a harmadik könyvem, és egy dalt is készítek a világbajnokságra, szóval nagyon elfoglalt voltam. De a boksz nélkül egyszerűen úgy éreztem, hogy már nincs semmi célom az életemben. Abban a négy hónapban, amíg visszavonultam, még soha nem éreztem magam ennyire közel a 2015, 2016, 2017-es önmagamhoz. Visszatértem abba az időbe, amikor az élet nagyon unalmas, sötét volt, és nem volt visszaút számomra. A boksz nélkül a mentális állapotom rohamosan lefelé megy a lejtőn, és nem tudom, hogyan lehetne másképp épelműnek maradnom. Ez az én brutálisan őszinte, szívből jövő beszédem. Nem tudom, hogyan lehet abbahagyni” – mondta Fury a BT Sportnak.

A cikk folytatásáért kattints a képre.

""

Borítókép: Getty Images